„Lehet másképp!” – Pedagógiai konferencia lesz Kőszegen

„Lehet másképp!” – Pedagógiai konferencia lesz Kőszegen

Share this content.

Forrás: MEE OI NOO
Kőszeg – 2020. február 14-én rendhagyó pedagógiai konferenciát rendez a Kőszegi Evangélikus Középiskola, „Lehet másképp!" címmel. Célja az egyéni tanulási utakat támogató pedagógiai gyakorlatok bemutatása.

Itt az érdeklődők fővárosi (Budapest School és Belvárosi Tanoda), valamint dunaújvárosi (Arany Iránytű Program) gyakorlatokat is megismerhetnek. A délutáni szekcióülések között pedig helyet kaptak a NOO-EPSZTI szakmai támogatását is bíró alábbi programok: egy beszélgetés a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek gyógypedagógiai ellátásáról; a hátrányos helyzetű tanulók integrálásában jelentős eredményekkel bíró roma szakkollégiumok bemutatása.

A konferenciát rendező kőszegi iskolában a következő tanévtől olyan gimnáziumi osztály is indul, ahol széles lehetőséget kapnak a személyre szabott tanulási formák és pedagógiai módszerek. Ez a szakmai program annak a „Reformáció az oktatásban” című konferenciasorozat nyitó alkalma lesz, amely az EPSZTI szervezésében az ország számos evangélikus nevelési és oktatási intézményében támogatja majd köznevelésünk modernizációját, hogy az minél inkább megfeleljen a XXI. század pedagógiai kihívásainak és társadalmi elvárásainak.

A konferenciára ITT lehet jelentkezni február 10-én 14.00 óráig.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!