A keresztény hit békességet, nyugalmat és bizakodást ad

A keresztény hit békességet, nyugalmat és bizakodást ad

Share this content.

Láthatóan evangélikus, szerkesztette: Galambos Ádám, fotó: Magyari Márton
Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Halmai István – nyugdíjas tervezőmérnök, gyülekezeti felügyelő, Miskolc

Az evangélikus felekezet szellemisége, az emberek egymáshoz való viszonya, a prédikációk stílusa, hangneme számomra megkülönböztethető módon vonzó! Itt érzem otthon magam.

A keresztény hit békességet, nyugalmat és bizakodást ad, valamint fegyelmezi is az embert az, hogy olyan közösséghez tartozik, amely szilárd szabályrendszer és értékrend szerint éli az életét.
Átéltem azokat az éveket, amikor a vallás gyakorlása majdnem hogy tiltott volt. Az iskolákban, az egyetemen az ellenkező irányba próbáltak terelni bennünket. Bevallom, ez az időszak engem is megingatott, de az ellenkező oldalra soha nem állított.

Életünk valódi kérdésein töprengve aztán rájöttem, hogy csak a keresztény hit és értékrend ad az életnek igazi értelmet. A szeretet, egymás megbecsülése, a tisztesség, a keresztény értékek teszik az embert emberré.

Édesapám evangélikus kántor-tanító, igazi néptanitó volt, neki mindig volt kórusa. Feleségem ének-zene tanár, az ő életében is a kórusokkal való foglalkozás volt a meghatározó. Neves gyermek és leánykar karnagya volt, mielőtt vezetésével gyülekezetünk Luther Kórusa megalakult. Én is nagyon kedvelem a zenét, ezért nagy örömmel csatlakoztam ehhez a nagyon szépen gyarapodó, lelkes, családias és mára már igazán sikeres közösséghez.

 

A Láthatóan evangélikus sorozat facebook oldala.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!