Koronavírus: Felelősségteljes magatartásra szólított fel a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház

Koronavírus: Felelősségteljes magatartásra szólított fel a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Kolozsvár – „A koronavírus gyors terjedése miatt, felelősséget érezve egyháztagjaink iránt arra kérjük Testvéreinket, hogy tartsák be a hatóságok által előírt óvintézkedéseket” – áll a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház által kiadott közleményben.

Az egyház vezetősége által írt felhívásban arra kérték a híveket, hogy „kezeljék felelősséggel a helyzetet, kerüljék a nagy tömeget és amennyiben betegek, lázasak, influenzások ne vegyenek részt a vasárnapi istentiszteleteken, hanem otthonról lélekben és imával kapcsolódjanak be lelki alkalmainkba”.

Kérték azt is, hogy „a járvány ideje alatt hagyják el a köszöntő kézfogást, az úrvacsora kiszolgáltatásánál ne igyanak közös kehelyből, hanem használjanak egyhasználatú poharakat vagy egy szín alatt úrvacsorázzanak, az ostyát minden esetben tenyerükre véve.”

Közös imára is hívtak a megfertőzöttek gyógyulásáért, a járvány megszűnéséért, valamint azokért, akik ennek megakadályozásán fáradoznak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!