Idén 13 autót adnak át gyülekezeti használatra

Idén 13 autót adnak át gyülekezeti használatra

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Boros Miklós
Budapest – Idén november első felében várható a gyülekezeti használatú autók átadása, mivel október hónap a gyártás tervezett időszaka – tudta meg szerkesztőségünk Boros Miklóstól, aki az országos irodán gépjármű referens. 2019 évben 13 autót rendelt a Magyarországi Evangélikus Egyház, ebből négy esperesi SEAT Leon márkájú autót már átadtak használatra. Tavaly összesen 14 autót adtak át.

2018. szeptember 6-án Veszprémben került sor az autók átadására. A gépjárművek közül akkor három esperesi autó volt. A kormányzat kistérségi egyházi támogatása négy darab, SEAT Arona tipusú autót érintett, azóta ezek az Iharosberényi Evangélikus Egyházközségben, a Marcalgergelyi-Szergényi Társult Evangélikus Egyházközségben, a Pusztaszentlászlói Evangélikus Egyházközségben és a Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközségben segítik a lelkészek szolgálatát a gyülekezeti munkában.

„Idén 13 autót rendeltünk, ebből négy esperesi (SEAT Leon) autót már átadtunk – magyarázta Boros Miklós. – A gyülekezeti autók SEAT Aronák lesznek, amelyeknek gyártása most, október hónapban történik. Idén is négy kistérségi autó érintett (5000-nél kisebb lélekszámú településeken): az Ágfalvi és Sopronbánfalvi Társult Evangélikus Egyházközség, a Bényei Evangélikus Egyházközség, a Bobai Evangélikus Egyházközség és az Egyházaskozári Evangélikus Egyházközség kap ilyen gépjárműveket. Átadásuk november első felében várható.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!