Skip to main content

2022. augusztus 26. 23:54

Hogyan pusztítja el az egyházat a politikai hatalomvágy?

Jogos-e az önvédelem, létezik-e igazságos háború, vállalhat-e katonai szolgálatot keresztény ember? Törekedhet-e az egyház arra, hogy hatalommal igyekezzen átformálni a világot? Mitől keresztény egy nemzet?

Gregory A. Boyd amerikai presbiteriánus teológus, igehirdető A keresztény nemzet mítosza című, a Luther Kiadó és a Hermeneutikai Kutatóközpont közös gondozásában megjelent könyvében felvetett kérdésekről beszélget Miklósné Székács Judit, a Luther Kiadó vezető olvasószerkesztője Szemerei Jánossal, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökével, Pángyánszky Ágnessel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének intézetvezetőjével és Nagy Szabolcs teológus doktoranduszhallgatóval.

A gyulai Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó keretében megrendezett fórumbeszélgetésről ebben a cikkben írtunk, a kötet tavaszi bemutatójáról szóló tudósításunk pedig ide kattintva olvasható.

***

keszult magyarorszag korm tamogatasaval 2022

***

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső