Skip to main content

2023. november 9. 12:42

Országos röplabdabajnokok a bonyhádi Petőfi-gimnázium lánytanulói

A Rákóczi Szövetség egyházi felekezetközi sporthétvégéje zajlott október 6–8. között Sátoraljaújhelyen. A megmérettetésen veretlenül szerezte meg az aranyérmet a bonyhádi evangélikus gimnazistákból álló lányröplabdacsapat.

Országos röplabdabajnokok a bonyhádi Petőfi-gimnázium lánytanulói

A színvonalas táborban tizenkét magyarországi egyházi gimnázium több mint kétszáz diákja vett részt, köztük a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói is. A program szervezésében kiemelt szerepet vállalt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az esemény aktív résztvevője is volt.

A bajnokságot két labdajátékban rendezték meg, párhuzamosan zajlottak a lányröplabda és a fiúlabdarúgás mérkőzései. A bonyhádi Petőfi-gimnázium röplabdás lányai végig magabiztosan játszottak, mind a hét mérkőzést megnyerték, így veretlenül érdemelték ki az Egyházi Iskolák Országos Bajnoka címet.

A Rákóczi Szövetség szervezte hétvégén a diákok a sport mellett lelkigyakorlatok formájában is gazdagodhattak. A fiatalok egyik legfontosabb találkozási helyén kiemelt cél volt a közösségépítés. Az eseményen a röplabda mellett íjászat, tollaslabda és túrázás színesítette a programot, de a bonyhádi gimisek kvízbajnokságon is bizonyíthatták rátermettségüket (szintén elsők lettek).

A bajnokcsapat tagjai: Ferencz Tamara, Gaál Emília, Grádwohl Hanna, Pókai Lilla, Kiss Dóra Laura, Somogyi Cecília, Andorka Zselyke és Berkecz Hanna Csenge.
Edzők, kísérők: Rippert Norbert és Máté Norbert testnevelőtanárok.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső