Skip to main content

2023. november 17. 14:00

Műfajok kavalkádja a 2023-as Kossuth Gálán

Sokszínű előadásokkal mutatták be tehetségüket a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola diákjai

Több mint kétszázötven diák bizonyította tehetségét a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola 2023. évi gáláján. A harminc színvonalas produkciót felvonultató ünnepi eseménynek már hagyományosnak számító módon a Művészetek Háza Miskolc adott otthont november 9-én.

20231117 Miskolc gala

Számos ünnepnap és ünnepi alkalom van egy évben, ezek közül az egyik kiemelkedő a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumban a Kossuth Gála napja. Lelkes, odaadó készülődés, ötletelés, szervezés, próbák sorozata és izgalom jellemzi az esemény napját és az azt megelőző időszakot.

Az intézmény diákjai évről évre magas minőségű produkciókkal lepik meg a nézőket. Az idei gála különlegességét a műsorszámok sokszínűsége adta, látványos, szórakoztató, vidám és megható pillanatok váltották egymást.

A közönség számos műfajban kapott ízelítőt a diákok tehetségéből. Megszólalt a színpadon hegedű, harangjáték, gitár, zongora és fuvola. Hallhattunk élőben dalokat magyarul, angolul és franciául is. Gyönyörűen csengtek a dallamok a szólóénekesektől, de az iskola diákojaiból és  pedagógusaiból álló kórusa is felejthetetlen élményt nyújtott. Lángra lobbant a hangulat a tűztánctól, izzott a levegő a latin táncoktól, bámulatos magasságokba emelték az estet a mazsorettek, a népi hagyományokat jelenítették meg a mezőföldi táncok. Napjaink slágerei sem maradhattak ki különböző koreográfiákkal, például a pomponlányok és a kosaras fiúk újszerű előadásával. Versek és novellák is színesítették a programot, a több mint kétórás műsort pedig a Valahol Európában című musical népszerű dalának közös éneklésével zárták a szereplők.

Az idei gálát a tanév mottója hatotta át: „Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil.4,13)

A pedagógusok, diákok, ovisok közös munkája és tehetsége nemcsak sikert és elismerést hozott, hanem tovább növelte a közösség összetartó erejét is.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső