Skip to main content

2023. szeptember 5. 12:09

Megújult a szergényi evangélikus templom és a gyülekezeti ház

Hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 2-án a Vas vármegyei Szergény teljesen megújult evangélikus templomában.

20230902 Szergeny templomfelujitas foto Polgardi Gyorgy

A szergényi evangélikus gyülekezet 1783-ban épült templomának felújítására 15 millió forintot biztosított a Bethlen Gábor Alap – tájékoztatta az eseményről tudósító vaol.hu-t Bokányi Imre, a gyülekezet felügyelője. Mint elmondta, a megrepedezett falakat javították, a tornyon süveget cseréltek.

Az egykori iskola és szolgálati lakás külső felújítását (tetőzet, héjazat, nyílászárók cseréje) a Magyar falu program keretében megítélt 25 millió forintból végezték el, az egykori tanteremből kis oratóriumot alakítottak ki, az udvaron pedig parkoló és kocsibejáró készült.

A hálaladó istentiszteleten együtt szolgált Györgyi Zsolt, a Marcalgergelyi–Szergényi Evangélikus Egyházközség helyettes lelkésze és Polgárdi Sándor, a Veszprémi Egyházmegye esperese. Énekszolgálatot végzett a sárvári evangélikus gyülekezet kórusa.

20230902 Szergeny templomfelujitas foto Polgardi Gyorgy 4

Az ünnepi közgyűlésen Bokányi Imre felügyelő mondott ünnepi beszédet. Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte az ünneplő gyülekezetet.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső