Skip to main content

2024. január 26. 12:21

Média a Családért-díjat kapott Süveges Gergő

Süveges Gergő, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztő-riportere örökbeadó anyákról készült riportja kapta az idei Média a Családért-díjat. A Külhoni Média a Családért-díjat Szabó Sándor a kárpátaljai családok sorsát bemutató írásáért nyerte el, amely a Kárpáti Igaz Szó című lapban jelent meg. A Média a Családért Alapítvány idén tizenhetedik alkalommal díjazta a legjobb, családdal kapcsolatos cikkeket, rádió- és televízióműsorokat – az elismeréseket csütörtökön az Eiffel Műhelyházban adták át.

Media a Csaladert 2023 Suveges Gergo foto Eder Vera Media a Csaladert Alapitvany 2A korábbi évekhez hasonlóan a zsűri 2023-ben is havonta egy-egy pályaművet jelölt a Média a Családért-, valamint a külhoni Média a Családért-díjra. Az online vagy nyomtatott cikkek, illetve rádiós és televíziós megjelenések közül tizenhetedik alkalommal választották ki a díj győzteseit. Az elismerés ünnepélyes átadására 2024. január 25-én az Eiffel Műhelyházban került sor.

A magyarországi Média a Családért-díjat ez alkalommal Süveges Gergő, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztő-riportere kapta, míg a közönség Balogh Fruzsina Utak egymáshoz – Megtanulhatatlan házasság című, a jezsuita Szív magazinban megjelent írását díjazta.

A Média a Családért Alapítvány 2016 óta a határon túli magyar nyelvű sajtó legjobb, családdal kapcsolatos tartalmait is jutalmazza. Idén a szakmai zsűri és a közönség értékelése egybeesett, ugyanis mindkét elismerést Szabó Sándor, a Kárpáti Igaz Szó munkatársa nyerte el a szétszakított kárpátaljai magyar családok sorsát bemutató, Apa, nagyon hiányzol! Mikor jössz végre haza? című riportjával.

A Média a Családért-díj, valamint a Külhoni Média a Családért-díj győztesei 1-1 millió forintos pénzjutalommal gazdagodnak, míg az olvasók által legjobbnak tartott jelöltek 400-400 ezer forint jutalmat kaptak. A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a Külhoni Média a Családért-díj a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósult meg. A közönségdíjakat az MBH Bank támogatja. A jelölteket a Libri egy-egy könyvcsomaggal ajándékozta meg, a rendezvény létrejöttét az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatta.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Külügyi referensi állás az MEE-nál
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső