Skip to main content

2024. június 4. 13:23

Lerajzolták: evangélikus iskola diákjai a kibervilág veszélyeiről

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tanulóit díjazták

Középiskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A diákok feladata az volt, hogy készítsenek egy olyan pályamunkát, amely a kibervilág veszélyeiről, a kibervédelem fontosságáról szól.

20240604 rajzpalyazat foto police hu

Szebbnél szebb rajzok érkeztek a fiataloktól a Békés vármegyei rendőrség bűnmegelőzési osztályának felhívására, amely a Kiberben élsz-félsz? címet kapta – tudósít a rajzpályázat eredményéről a police.hu. Mint írják, a munkák rendkívül szemléletesen és változatosan mutatják be azt, hogy hogyan látják a középiskolások a kibervilágot, mennyire ismerik a veszélyeket, vagy azt, hogy hogyan védekeznek a csalások ellen. Volt olyan munka, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen sok adatot tárolunk magunkról a világhálón, volt, aki banki csalók módszereit helyezte előtérbe és olyan rajz is készült, ami az idősek veszélyeztetettségét hangsúlyozta.

A zsűri véleménye alapján a legjobb pályamunkát Halász Klára készítette el, második lett Kocsis Nóra, a harmadik helyet pedig Nagy Gergely Tibor érdemelte ki. A bírálók a számos kiváló rajzra tekintettel különdíjakat is osztottak, ezeket Czégény Anna Maja, Gulykás Zselyke és Berek Flóra kapta. Minden díjazott a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tanulója. Felkészítőjük Papp Zoltán tanár úr volt, aki büszkén kísérte el a kis csapatot a díjátadóra.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső