Skip to main content

2023. október 10. 13:04

Felekezetközi sporthétvége Sátoraljaújhelyen

Egyházi középiskoláknak szervezett sportbajnokságot az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság és a Rákóczi Szövetség október első hétvégéjén. Az alkalomra az ország tizenkét településének iskoláiból érkeztek katolikus, református, evangélikus és baptista diákok Sátoraljaújhelyre, a Rákóczi Táborba.

20231006 08 Satoraljaujhely felekezetkozi sporthetvege kozepiskolasoknak foto Rakoczi Szovetseg

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium egy-egy csapattal képviseltette magát.

A programot Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár nyitotta meg. Köszöntőjében arra bíztatta a tanulókat, hogy ismerkedjenek meg egymással, és erősítsék meg a diákcsoportok közötti kapcsolatot, hiszen a közösség az, amely meg fogja őket tartani az egyházban, a családban és a nemzetben.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső