Skip to main content

2023. október 2. 15:54

A Székácsban járt Törpapa

Hosszú évek óta hagyomány már az orosházi Székács evangélikus iskolában, hogy tanév elején a tizedik évfolyam tanulói Móricka avatót rendeznek a kilencedikeseknek. Ez a nap idén szeptember 29-ére esett, így a péntek nagy része a vicces, játékos feladatokról szólt, zárásképp pedig hivatalosan is székácsossá nyilvánították az elsős gimiseket.

Székács iskolában gólyaavató

– Ebben a tanévben 39 kilencedikes diák kezdte meg tanulmányait a Székácsban – mesélte Ökrösné Miszlai Edit, a 10/B osztályfőnöke. – Két osztályt indítottunk, az angol nyelvi tagozatot, ahol Bacsurné Nagy Ildikó az osztályfőnök, illetve általános tantervű osztályt, ahol Benkő Márta vezeti kis csapatát. Örömmel tölt el minket, hogy a ballagó nyolcadikosaink közül sokan nálunk folytatják tanulmányaikat, idén a 39-ből 27 kilencedikesre igaz ez. Székácsos gimisnek lenni jó! Ezt támasztja alá a Móricka avató napja is, hiszen ekkor egész nap vicces feladatok, játékok várják a kilencedikes gólyákat.

A tizedikes osztályfőnökök arra biztatták diákjaikat, hogy idén is valami ötletes feladattal örvendeztessék meg a kilencedikeseket. Így esett a választás a Hupikék Törpikék különböző karaktereire.

– Olyat szerettünk volna kitalálni, ami vicces, vidámságot sugall és többletjelentést is hordoz magában – folytatta a pedagógus. – Azért is esett a választásunk a törpikékre, mert Aprajafalvát sok-sok szerethető, tréfás törp alkotja, akiket mindenki ismer, kicsik és nagyok egyaránt. A legszerethetőbb tulajdonságuk az, hogy összetartóak, bárkinek bármikor segítenek, és ha nehéz feladat áll a törpikék előtt, amit ők még nem tudnak megoldani, akkor Törpapa útmutatást ad, és segíti törpjeit. A gimnáziumi évek alatt szeretnénk, ha a mostani kilencedikeseink is ilyen vidám és összetartó csapattá kovácsolódnának, nem ijednének meg a nehézségektől, hiszen útmutatást kapnak osztályfőnökeiktől és a felsőbb évesektől úgy, mint a törpök Törpapától – mesélte Ökrösné Miszlai Edit.

A cikk folytatása az OrosCafé oldalán olvasható el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső