Skip to main content

2023. november 21. 10:10

A kicsikre és a nagyokra is gondoltak

Evangélikus találkozó Pesthidegkúton

Már harmadik alkalommal tartottak nyitott, ökumenikus szellemű találkozót Pesthidegkúton, az Ördögárok utcai evangélikus templomban. A lelkes szervezőknek, Erdélyi Katának és Poltz Klaudiának köszönhetően október 28-án ismét sikeres rendezvényen vehettek részt az érdeklődők – felnőttek, fiatalok és gyermekek, összesen negyvenkilencen. Fodor Viktor, a gyülekezet lelkésze nyitóáhítatában a hit megerősítéséről szólt Pál apostolnak az Efezusiakhoz írt levele alapján: Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.” (Ef 6,16)

Evangélikus találkozó Pesthidegkúton

A gyülekezet konfirmandusai és már konfirmált fiataljai voltak a középpontban, de a programok összeállításánál figyeltek a legkisebbekre is. Erdélyi Kata és Faragó Tamás Isten játszótere elnevezéssel a közelgő ünnep kapcsán a reformációról és Luther Mártonról tartott Godly Play foglalkozást, és Pongrácz Zsófia és Kis Péter is ötletes játékokkal készült. Zám Eszter lufiból hajtogatott figuráinak is nagy sikere volt, a bingó pedig egymás jobb megismerését segítette.

20231028 Pesthidegkut gyulekezet talalkozo 2

Természetesen a felnőtteknek is volt külön program. A reformáció ünnepét megelőző szombaton a bűnbocsánat témaköréhez, a híres lutheri tételhez kapcsolódott Furda Szabina teológus „Hit által kegyelemből” című előadása. Jászberényből érkezett Nagy István és Erika, a 2 = 1 Misszió két munkatársa, akik a szülő–gyermek kapcsolatról beszéltek interaktív eladásukban. Szemléltetőeszközökkel mutatták be a családi kapcsolatok buktatóit, a különböző lelki beállítottságú családtagok összefonódását és konfliktusait.

Délben a Sarepta szeretetszolgálat gondoskodott ebédről; teljes menüt kínáltak frissensülttel. Emellett volt sütemény, sőt süteményverseny is. Díjat kapott Erdős Lilla csodás süteménye, és díjazták dr. Lukácsné Korim Éva remekét is, ő gluténmentes édességgel kedveskedett. Aztán az ajándékozás következett, főként a Luther Kiadó könyveiből lehetett válogatni.

A programot jam session zárta: több szólamban hangzottak el spirituálék és az Új énekeskönyv énekei, hangszeres kísérettel: Prőhle Gergely zongorázott, Pongrácz Máté dobolt, Kis Péter gitározott, Erdélyi Kata és Dobó Ildikó pedig énekelt, majd sorra mindenki csatlakozott.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső