Skip to main content

2023. november 10. 9:56

150 millió forintból újulhat meg a kiskőrösi Jó Pásztor Szeretetotthon

150 millió forintot biztosít Kiskőrös a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthon fejlesztésére. Az összeget az egészségügyi és szociális ellátórendszer fejlesztésére nyerte el a város az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Plusz Program forrásából.

20231110 Jo Pasztor Szeretetotthon foto VIRA

Domonyi László polgármester szeptember 9-én az evangélikus templomban jelentette be a jó hírt, Pfeifer Ottó lelkészi beiktatása után – idézi a vira.hu a Kiskőrösi Hírek októberi lapszámát.

„A TOP-os pályázati támogatásból a szeretetotthon régi gondja oldódik meg – nyilatkozta Arató Lóránd, a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze. Hozzátette: „Akadálymentesítési szempontból nem szerencsés, hogy az emeleten is laknak ellátottaink. Őket földszinti szobákba kell költöztetnünk, amit a régi napközi helyiségek átalakításával tudunk megoldani. Ezért az önkormányzat által átengedett pályázati pénzből egy új napközi ellátáshoz szükséges épületet szeretnénk emelni. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy év várakozás után megjött a jó hír, hogy megnyertük a fejlesztésre a 150 millió forintot, amelyből az új épületre több, mint 130 milliót tudunk fordítani.”

A teljes cikk elolvasható a linkre kattintva.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső