Skip to main content

2024. február 11. 9:00

Akinek ma is példa a gyermeki szeretet

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-​​​​​​​​​egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Láthatóan evangélikus: Körmöczy Margit

Körmöczy Margit – nyugalmazott óvónő (Budapest-Fasor)

Keken András keresztelt, Ordass Lajos konfirmált. Kilencvenkét évesen elmondhatom, hogy egész életemet az evangélikus közösségben éltem. Mára kevesen vannak közöttünk a korosztályomból. Unokáim és dédunokáim távol élnek. Hálás vagyok, hogy hosszú ideig a kelenföldi gyülekezet volt a második otthonom, most pedig a fasori közösség tagja lehetek. Így nem vagyok egyedül. Itt figyelnek rám, bizalmi és segítő légkör vesz körül.

Óvónőként hamar megtanultam, hogy felelősségünk a gyermeki ártatlanság óvása. Erre nagyon kell vigyázni. Ne rontsuk el, hanem szeretettel segítsük a gyermekek kibontakozását – ez volt pedagógiai hitvallásom. Cserébe én is kaptam, mégpedig a legfontosabbat, a gyermeki igaz szeretetet.

Az istentiszteleti éneklésben nemcsak imádkozunk, hanem megélhetjük, hogy együtt vagyunk. „Már nyugosznak a völgyek, / Az erdők s minden földek, / Mind e világ pihen. / De nékem nincs nyugalmam, / Míg hálákat nem adtam / Tenéked, én jó Istenem.” Ez az esti ének meghatározó számomra. Egyrészt azért, mert én is az Úrhoz fordulok, ha bánatom van, de akkor még inkább, ha valamit megköszönhetek. Olyan jó hálát adni!

***
A Láthatóan evangélikus sorozat Facebook-​​​​​​​​​​oldala itt érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.