Skip to main content

2023. november 12. 9:01

Akinek a templom a lelki otthona

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-​​​egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Láthatóan evangélikus: Godó Gábor

Godó Gábor – villamosmérnök, énekkari tag, gyülekezeti munkatárs (Budapest-Újpest)

Aktív gyülekezeti életet élő családba születtem Lucfalván, ott volt a keresztelésem és a konfirmációm. Már kisgyermekként megérintett a gyülekezet közössége. Mivel az tót falu, ezért nagy hangsúly került – az akkor ott szolgáló Széll Bulcsú lelkésznek is köszönhetően – az éneklésre. Maradandó emlékem, ahogy a vasárnapi istentisztelet előtt több mint fél órán keresztül együtt énekelt a gyülekezet. Az ének iránti szeretetem is innen származik. Számomra az nemcsak egy „dallam megszólaltatása”, hanem istendicséret.

Egyetemista koromban jöttem Budapestre, majd Újpesten lett az első munkahelyem. Feleségemmel először az énekkarhoz, majd a gyülekezethez is csatlakoztunk. Számomra a templom a lelki otthon. Ebből az otthon szó különösen is fontos, ugyanis úgy érzem, hogy itt van az én lelki hazám. Ezért fontos számomra a gyülekezetünk közössége, de a templom épülete és a templomkert is. Mindig öröm, ha tudok valamit segíteni.

Két gyermekünk van. Felelősségünknek érezzük, ugyanakkor nagy kihívásként éljük meg, hogy megismertessük velük a hitünket és elköteleződésünket. Szeretnénk, hogy ők is Isten szeretetében éljék az életüket.

***
A Láthatóan evangélikus sorozat Facebook-​​​​oldala itt érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.