Skip to main content

Közszolgálati média

Mit ünneplünk pünkösdkor? Miként működik életünkben a Szentlélek és hogyan tapasztalhatjuk meg jelenlétét? Vajon ma is tesz csodákat? Erről szólt az Agapé című műsor 99. adása.

Üzenetek a múltból

Portréfilm Lehel Anikóról
A Duna Televízió Isten kezében című műsorában Horváth Balázsné Lehel Anikó mesélt evangélikus felmenőiről és az egyházhoz való tartozásáról.
A Budapesti Német Ajkú Evangélikus Egyházközség lelkésze hat évvel ezelőtt érkezett budavári szolgálati helyére. A Duna Televízió Lét-​​Ige című magazinjának riportja.
A Rózsák terén lévő Evangélikus Középiskolai Kollégium nevelőtanárának munkahelye kivette részét az előkészületekből, egyfajta háttérországként szolgáltak. A Duna Televízió Lét-​​Ige című magazinjának riportja.
Koczur Tiborné keresztény kávézót vezet Vácott. Adullám barlangjában bibliai ige is jár a kávé mellé. A Duna Televízió Lét-​Ige című magazinjának riportja.
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói közös programokat szerveznek, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja.

Isteni továbbképzés

Füller Tímea portréja
Füller Tímea hitoktatót, számos könyv szerzőjét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
A Duna Televízió Agapé című műsora adásának témája nagypéntek és húsvét üzenete volt.

A zenét fentről kapjuk

Isten kezében: Gryllus Dániel
Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, előadóművészt, zenészt mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
Haba Gábor, az újpesti gyülekezet felügyelője felnőtt fejjel iratkozott be a teológiára, emellett évtizdek óta kick-boxozik. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
A Duna televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjában a pilisi Bizsu ház szolgálatát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Agapé című műsora adásának témája böjt mint az önvizsgálat ideje volt.

Aki visszajött a halálból

Oszvald Péter bizonyságtétele
A Duna televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Oszvald Péter nyugalmazott intenzív terápiás orvos tett bizonyságtételt életről és halálról.

Mert ahová te mégy, oda megyek én is

Isten kezében: Andrejekék története
Mert ahová te mégy, oda megyek én is címmel a Muravidéken élő evangélikus lelkészházaspár, Mitja Andrejek és Györfi-Andrejek Judit történetét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.

Őszinte szembenézés a múlt hibáival

Mirák Katalin az evangélikus egyház tényfeltáró munkájáról
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnökének szolgálatát ismerhetjük meg.