Skip to main content

2024. január 23. 9:19

Még várják a potenciális segítők jelentkezését az ELCA nyári táboraiba

Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) 2024-ben is lehetőséget biztosít evangélikus fiatalok számára, hogy nyári táboraikban segítőként vegyenek részt. Az MEE Országos Iroda Ökumenikus és Külügyi Osztálya haladéktalanul várja az érdeklődők jelentkezését, mivel január 26-ig vissza kell jeleznünk az amerikai egyháznak.

ELCA nyári tábor segitő toborzás

Visszamondás miatt újra meghirdetjük az alábbi lehetőséget. Sajnos nincs sok idő a gondolkodásra, január 26-ig vissza kell jeleznünk az amerikai egyháznak, ha van jelentkező, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy haladéktalanul írjanak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) ismét lehetőséget biztosít evangélikus fiatalok számára, hogy nyári táboraikban segítőként vegyenek részt. A beérkező jelentkezések alapján az ELCA választja ki a program végleges résztvevőit (tehát a hozzánk beadott jelentkezés és annak továbbítása nem jelent automatikusan részvételt).

Várjuk azon 18 és 30 év közötti evangélikus fiatalok jelentkezését, akik szívesen foglalkoznak gyerekekkel nyáron és kötődnek a Magyarországi Evangélikus Egyházhoz. A program 2024. május közepétől augusztus közepéig tart. Fontos szempont, hogy a jelentkezőknek vállalniuk kell a teljes programon való részvételt (nem lehet később csatlakozni vagy korábban hazajönni), valamint a program kezdetéig be kell tölteniük a 18 éves korhatárt. Az ideális jelölt rendelkezik tapasztalattal a gyermekmunka területén, valamint vannak a tábori munkában jól kamatoztatható képességei (pl. zene, sport, kézműveskedés területén). Hajlandó vállalni a gyermekekkel járó felelősséget és a tábori rendszer kötöttségeit. Szükséges a jó angoltudás is.

Költségek: Az útiköltséget az ELCA fizeti. A szállás és teljes ellátás, valamint zsebpénz biztosított. Biztosítást is kötnek.  A vízum díja (185 USD) a pályázót terheli, de az ehhez szükséges formanyomtatványt az amerikai fél megküldi a jelentkezés jóváhagyása után.

A jelentkezéshez a következő dokumentumok szükségesek:

  • kb. egy oldalas angol nyelvű motivációs levél;
  • min. 2025 márciusáig érvényes útlevél (amennyiben a pályázónak jelenleg nincs útlevele, az a jelentkezésnél nem akadály, de kedvező elbírálás esetén az okmányt legkésőbb 2024 februárjáig be kell szerezni)
  • angol nyelvű ajánlás tanártól vagy munkaadótól – NYOMTATVÁNYT A KÜLÜGYI OSZTÁLYTÓL KELL KÉRNI
  • B2 szintű nyelvvizsga-bizonyítvány másolata. Amennyiben a pályázó nem rendelkezik B2 szintű nyelvvizsgával, de nyelvtudása középfokúnak megfelelő, egyéni megállapodás alapján más igazolás is elképzelhető (pl. iskolai bizonyítvány másolata). Ilyen esetben kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a külügyi osztállyal.

Az anyagokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük beküldeni, minél előbb (az ELCA hosszabbított határideje január 26.). Az érdeklődőknek a későbbiekben egy online jelentkezési lapot is ki kell tölteniük, valamint részt kell venniük egy szóbeli elbeszélgetésen a külügyi osztály munkatársaival. Ennek időpontjáról a pályázókkal személyesen egyeztetünk.

A külügyi osztály munkatársai

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső