Skip to main content

2024. február 22. 10:16

Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatát egyházmegyék, egyházközségek és cserkészcsapatok részére.

Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat

Kiíró: a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága

Pályázhatnak:

  • evangélikus egyházmegyék,
  • evangélikus egyházközségek,
  • plántáló evangélikus egyházközségek,
  • evangélikus cserkészcsapatok.

Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező evangélikus egyházközség adhat be pályázatot (kivétel a plántáló egyházközség), egy pályázó egy pályázatot nyújthat be. Felhívjuk a figyelmet, hogy társult egyházközségek esetén csak abban az esetben adható be több pályázat, ha a társgyülekezetek külön adószámmal rendelkeznek – kérjük a pályázatban megjelölni, melyik társgyülekezet nevében pályáznak.

Az igényelhető összeg felső határa: 300 000 Ft

Kategóriák:

A: gyermek- és ifjúsági tábor vagy program támogatása

B: a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó részvételi díjának vagy útiköltségének támogatása

Megjegyzés: Csendesnapok, gyülekezeti napok szervezésére vonatkozóan kérjük a missziói pályázatra való jelentkezést.

Önrész nélküli pályázatot egyik kategória esetében sem tudunk támogatni.

A kategóriák részletesebb ismertetése:

A: a felsorolt négy pályázói kör 2024. szeptember 30-ig lezajló, napközis vagy ottalvós jellegű gyermek- és/vagy ifjúsági táborainak/programjainak támogatása

A pályázat beadásánál kérjük, vegyék figyelembe, hogy a támogatás elszámolásakor benyújtandó számlák csak a következő tételeket tartalmazhatják: utazási költség, belépők, étkezés, szállás, anyagköltség (fogyóeszközre).

A Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó ideje alatt (2024. július 10–14.) tervezett programokat, táborokat a bizottság nem tudja támogatni!

A pályázat benyújtásakor meg kell adni az online felületen a tervezett program rövid bemutatását vagy mellékelni kell a részletes programtervet. Feltölthető fájlformátumok: .doc, .exe, .jpg, .pdf, .png. (Ide kattintva elérhető egy tábortervsablon, amelyet kitöltés után fel kell tölteni a pályázati felületre, de használható saját táblázat is.)

A pályázó a beküldéssel hozzájárul, hogy tematikája megjelenjen egyházunk hivatalos gyermek- és ifjúsági Pinterest-oldalán, egymás segítése céljából gazdagítva a kreatív ötlettárat.

A táborok szervezésében és tematikájában is érvényesíthetjük a teremtett világ értékei iránti elköteleződésünket. A környezeti szempontból is körültekintő táborszervezéshez segédanyag elérhető itt.

B: a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó részvételi díjának vagy útiköltségének támogatása

A találkozó helyszíne: Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetemi Campus
Időpontja:
2024. július 10–14.

Jegyárak: az esemény hivatalos híroldalán, folyamatosan frissülő további információkkal.

A pályázat benyújtásának módja: Pályázni csak a pályázati elektronikus űrlapon keresztül lehet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 17., vasárnap éjfél

Kérünk az űrlapon minden leírást figyelmesen elolvasni! A rubrikák alatt néhány esetben a kitöltést segítő fontos információk olvashatók.

Amennyiben a beküldést követően nem érkezik visszaigazoló e-mail a kapcsolattartó megadott címére, kérjük, jelezze ezt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, a pályázó pontos megnevezését is feltüntetve.

A benyújtott pályázatokat a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága bírálja el. Az elbírálási folyamat lezárulta után a támogatottak e-mailben kapnak visszajelzést a pályázat eredményéről. A kiírt határidőn túl beküldött pályázatok érvénytelenek.

A pályázati (tartalmi és pénzügyi) elszámolást a pályázatért felelős személynek, gyülekezeti pályamunka esetén a gyülekezeti elnökség tagjainak, egyházmegyei pályamunka esetén pedig az egyházmegyei elnökség tagjainak kell aláírni és lepecsételni, majd az arra megadott felületen online feltölteni.

Az elbírálás várható időpontja: 2024. április 9.

A kifizetés határideje: az elbírálást követő 15 napon belül.

A teljes pályázati kiírás itt érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső