Skip to main content

Közlemény

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatát egyházmegyék, egyházközségek és cserkészcsapatok részére.
Újra kapható az Élő víz sorozat presbiteri szolgálat kérdéseit körüljáró kötete.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyűjteményi Tanácsa pályázatot hirdet olyan evangélikus egyházközségek számára, amelyek nem rendelkeznek az országos gyűjteményi keretből támogatott szakgyűjteménnyel.
A Magyarországi Evangélikus Egyház állást hirdet teljes állású külügyi referensi munkakör betöltésére, azonnali belépéssel.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 37. § (3) bekezdése alapján pályázatot ír ki a fenntartásában működő Evangélikus Hittudományi Egyetem (székhely: 1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) rektori megbízásának ellátására.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma pályázatot hirdet országos misszió lelkészi szolgálat ellátására és ezzel egyidejűleg meghívott pályázóként az egyház fenntartásában működő országos intézmény, az Evangélikus Missziói Központ (2081 Piliscsaba, Széchenyi u. 8–12., adószám: 18160020-1-42) intézményvezetői feladatának betöltésére.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma pályázatot hirdet az egyház fenntartásában működő országos intézmény, az Evangélikus Oktatási Központ (8253 Révfülöp, Füredi út 1., adószám: 18928066-2-19) intézményvezetői munkakörének betöltésére.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Evangelizációs és Missziói Bizottsága pályázatot ír ki az evangélikus gyülekezetek missziói munkájának támogatására.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Egyházzenei Bizottsága meghirdette idei egyházzenei és orgonafelújítási pályázatát.

Jelentkezési lehetőség két németországi rendezvényre

Odera menti Frankfurtba és Würzburba várják az érdeklődőket
2024-ben két kiemelt németországi rendezvény is lehetőséget ad a találkozásra, amelyekre szeretettel hívja és várja az érdeklődőket a Magyarországi Evangélikus Egyház Ökumenikus és Külügyi osztálya.

Pályázat a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola igazgatói beosztásának betöltésére

Igazgatói pályázat a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskolában
Az Alberti Evangélikus Egyházközség Presbitériuma pályázatot hirdet a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola igazgatói beosztásának betöltésére.
Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) 2024-ben is lehetőséget biztosít evangélikus fiatalok számára, hogy nyári táboraikban segítőként vegyenek részt. Az MEE Országos Iroda Ökumenikus és Külügyi Osztálya haladéktalanul várja az érdeklődők jelentkezését, mivel január 26-ig vissza kell jeleznünk az amerikai egyháznak.
A Magyarországi Evangélikus Egyház állást hirdet teljes állású külügyi referensi munkakör betöltésére, azonnali belépéssel.

Ismét kiírták az evangélikus médiakommunikációs díjakat

Január 28-ig lehet alkotást jelölni az idei Bornemisza Péter- és az Írónád díjra
A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) 2024-ben ismét odaítéli a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat. A kitüntetésekkel azokat a világi és evangélikus felületeken publikált médiakommunikációs alkotásokat kívánják elismerni, amelyek az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét médiakommunikációs eszközökkel segítették elő az elmúl...
Irodavezetői pozícióba munkatársat keres a Luther Kiadó, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) könyv-​ és lapkiadással, valamint teljes körű médiaszolgáltatással foglalkozó hivatalos szervezete.