Skip to main content

2024. március 22. 8:08

Hol az ifjúság helye az evangélikus egyházban?

Szóbanforgó Podcast különkiadás

A fiatalok és az evangélikus egyház kapcsolódási pontjait bármikor érdemes górcső alá venni, de a népszámlálás közelmúltban közzétett adatainak ismeretében, valamint annak fényében, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyházban 2024 az ifjúság és elköteleződés éve, ez most különösen is aktuális. A Szóbanforgó Podcast különkiadásában Kézdi Beáta, az Evangélikus Információs Szolgálat főszerkesztője beszélgetett Kovács Viktorral, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi lelkészével és Sárik Eszter kriminológussal, evangélikus lelkésszel, aki polgári hivatását gyakorolva a gyermekek​ és fiatalkorúak viselkedésével, a bűnelkövetés és bűnmegelőzés kérdéseivel foglalkozik.

20240322 szobanforgo kulonkiadas foto MEE youtube csatornaja

Életkort és társadalmi státuszt figyelembe véve ki tartozik egyáltalán az ifjúságba? Elsőre talán egyszerű kérdésnek tűnik, ugyanakkor izgalmasan bonyolódik a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy a Biblia csak gyermekeket és felnőtteket ismer, de az ifjúság mint általános viselkedési forma, illetve társadalmi státusz is csak alig több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A Kötőszó blogon is közzétett beszélgetésben ebből az alapfelvetésből kiindulva vette sorra különböző szempontok alapján az ifjúság és az evangélikus egyház kapcsolatát Kézdi Beáta, Sárik Eszter és Kovács Viktor.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.