Skip to main content

2023. december 18. 10:30

Minden vasárnap templomba menni?

Erős Vár Podcast – 96. rész

A címben is feltett kérdésre sok hívő, vallásgyakorló ember talán azonnal rávágja a választ: „Igen, hát persze, ha vasárnap, akkor templom.” De tényleg ilyen egyszerű a válasz? Erről beszélgetett az Erős Vár Podcast legújabb adásában Nagy Zoltán kelet-békési esperes, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

vasárnap templom?

Mai, sokszor szinte követhetetlenül felgyorsult világunkban, a mindennapi teendők sűrűjében, széttöredező életünkben számos olyan tényező van, amely akadályokat gördít a heti rendszerességű templomba járás elé. Elvárható-e a gyülekezet tagjaitól, hogy minden vasárnap eljárjanak templomba? Milyen gyakran van szükség a keresztény élethez részt venni az istentiszteleten? Hogyan illeszthető be az egyházi közösség abba az életritmusba, amelyet jelen korunk diktál?

Az egyre szaporodó adventi programok között erre keresi a választ a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.