Skip to main content

2024. január 17. 8:00

Amit a hallgató nem lát: a podcastkészítés kulisszái mögött

Erős Vár Podcast – 101. rész

A négy évvel ezelőtti induláskor talán még a műsor készítői, Lázárné Skorka Katalin, Nagy Zoltán és Zsíros András sem gondolták volna, hogy az Erős Vár Podcast eljut a századik adásához. Márpedig így történt. A legújabb beszélgetésben a műsorkészítés kulisszái mögé pillanthatnak be a hallgatók, képet kapva arról, hogy milyen háttérmunka áll egy-egy adás mögött. Az újságkészítésről, a cikkírásról, valamint az egyházi médiában végzett szolgálat sajátosságairól pedig a három szolgatárs vendége, Balczó Mátyás újságíró beszél.

20240117 Eros Var Podcast 101

A százegyedik részből kiderül, hogy az Erős Vár Podcast nem érhette volna meg a századik adást, ezt a szép jubileumot a hallgatók biztatása nélkül, ezért a feléjük kifejezett köszönetképpen vendégükkel, az Evangélikus Információs Szolgálat újságírójával, Balczó Mátyással beszélgetve a színfalak mögé enged bepillantást a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

A legújabb adásból megismerhetjük a tartalomgyártás különböző formáinak szellemi, lelki és technikai hátterét, ahogyan az is kiderül, hogy bizony néha utoléri az embert a kételkedés gondolata: vajon tényleg van értelme ezt csinálni? Spoiler: van. Hogy miért, azt megtudhatjuk, ha meghallgatjuk az Erős Vár Podcast legújabb, százegyedik adását.

A Kötőszó Blogon is elérhető adás meghallgatható a Spotify-on is.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.