Skip to main content

2024. június 7. 11:39

Két új helyszínen folytatódik az evangélikus óvodafejlesztési program

A Rózsabokor evangélikus óvodafejlesztési program a Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya között 2020-ban létrejött együttműködés keretében valósul meg. A kelenföldi és a veszprémi építkezést követően most további két helyszínen, Bakonycsernyén és Sopronban indulhat el a munka.

Két új helyszínen folytatódik a Rózsabokor evangéikus óvodafejlesztési program

A 2024. május végén egyházunkhoz érkezett kétmilliárd forintos támogatási összegből befejeződhetnek a veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda és az új intézményként induló budapesti, kelendöldi Fügefa Kelenföldi Evangélikus Óvoda építkezési munkálatai, valamint elindulhat a bakonycsernyei és a soproni óvoda épületének a kivitelezési folyamata is.

Rozsabokor ovodafejlesztesi program Bakonycsernye latvanytervek 1

Bakonycsernyén már eddig is működött gyülekezeti fenntartású evangélikus óvoda, amely más helyszínen új épületet kap: a három csoportszobás intézmény a templommal, a parókiával és a közösségi térrel egy telken épül fel, tervezője a Benczúr–Weichinger Studio.

Rozsabokor ovodafejlesztesi program Sopron latvanytervek 1

Sopronban a Hillebrand Jenő utcában létesülhet négy csoportszobás új óvoda. Az épületet a Comfort-3R Építésziroda tervezte, a telket Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata ingyenesen adta tulajdonba egyházunk részére.

keszult magyarorszag korm tamogatasaval 2020

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső