Skip to main content

2024. február 3. 17:29

Evangélikus-görögkatolikus találkozó

A két egyház vezetői lelkipásztori kérdésekről is beszélgettek Máriapócson

Máriapócs adott otthont február első napján annak a már hagyományosnak mondható találkozónak, melyet a görögkatolikus és evangélikus egyház vezetői tartanak évről évre.

20240201 evangelikus gorogkatolikus talalkozo foto Palanki Istvan 7A görögkatolikusokat idén Kocsis Fülöp érsek-metropolita, dr. Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, valamint Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök képviselte, míg az evangélikus vezetők közül dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, dr. Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök, valamint Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója volt jelen. A fatemplomban végzett közös imádságot követően Ábel püspök atya mutatta be a kegytemplomot és a kegyhely történetét.

Ezt követően a résztvevők a Zarándokházban tanácskoztak. A megbeszélés fő vonalát főként a lelkipásztori kérdések adták, mint például a világ evangélikusságának helyzete vagy a szinódusi folyamat jelen állása és az abból fakadó feladatok, de szó volt az eutanázia kérdéséről és a gyermekvédelemről is. Az együttlétet közös ebéddel és egymás megajándékozásával zárták. A következő évi találkozón az evangélikus püspökök lesznek a vendéglátók.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső