Skip to main content

2024. április 18. 13:38

Huszonnégy csapat, nyolc állomás

Megrendezték a 32. országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

A 32. országos evangélikus hittanverseny egyházi iskolák tanulói számára meghirdetett országos döntőjét április 13-án rendezték az evangélikus egyház országos irodája gyülekezeti és missziói osztálya szervezésében Budapesten, a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. A huszonnégy döntőbe jutott csapatra nyolc különböző állomáson vártak a János evangéliuma alapján összeállított, felkészültséget és csapatmunkát egyaránt felmérő feladatok.

20240413 Budapest Deak teri gimnazium hittanverseny iskolai donto 3

Közös énekléssel keretezett nyitóáhítatában Németh Kitti bobai lelkésznő a versenyzők segítségével idézte fel az üres sír történetét és a tanítványok által más-más módon átélt eseményeket, útjára indítva ezzel a lelkes csapatokat.

A versenyt követően a diákok Szabó Mátyás zenész, zeneterapeuta interaktív előadásán vettek részt a díszteremben, végül az eredményhirdetésen a győri Péterfy Sándor evangélikus iskola, az alsógödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Művészetoktatási Iskola és a budapesti Sztehlo Gábor evangélikus iskola diákjai vehették át az első helyezésért járó okleveleket és ajándékcsomagokat. A négy korcsoport helyezései és az elért pontszámok a táblázatban láthatók.

32 orszagos evangelikus hittanverseny iskolai donto eredmenyek

A 32. országos evangélikus hittanverseny gyülekezeti megmérettetésének országos döntője és az azzal egybekötött gyereknap április 20-án a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban és gyülekezetben lesz.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső