Skip to main content

2024. február 27. 12:18

20 éves a keresztény iskolások tájékozódási túrája

Idén tavasszal a Zemplénbe várják a fiatalokat

A KITT – keresztény iskolások tájékozódási túrája – igazán különleges rendezvény, amely immáron húsz éve segíti az egyházi iskolákba, közösségekbe járó fiatalok csapatépítését.

20240227 kereszteny iskolasok tajekozodasi turaja foto KITT

A program a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumban indult útjára, ahol az iskola diákjainak szervezett hétvégi kirándulások népszerűsége vezetett az országos mozgalom meghirdetéséhez. A tájékozódási túra tulajdonképpen éjszakai stratégiai csapatverseny, amelynek tizenkét–húsz éves fiatalok három–hat fős csapatokban vágnak neki úgy, hogy a szervezők csak a földrajzi tájegységet, illetve a központ helyszínét adják meg előzőleg, a túra pontos útvonalát, területét nem.

20240227 kereszteny iskolasok tajekozodasi turaja foto KITT 3

A Zemplénben sorra kerülő tavaszi rendezvényt húsz–harminc fős önkéntes csapattal valósítják meg, akik az őrzött pontokon felelnek a feladatok összeállításáért és a frissítők osztásáért. A feladatokat, valamint a bejárandó útszakaszokat ezúttal is úgy határozták meg, hogy egy részüket azok is teljesíteni tudják, akiknek nincsen korábbi túratapasztalatuk. A szintidő tizenöt óra, a minimálisan elvárt távolság tíz kilométer. A résztvevők szigorúan csak a turistajelzésen haladhatnak.

Az április 12–13-ai alkalmon Makkoshotykán lesz a bázis, a fiatalok innen indulnak, és ide érkeznek meg. Minden csapat menetlevelet kap, amelyben az őrzött pontok mellett harminc előre feltett kérdés szerepel. Ezekre csak akkor tudnak válaszolni, ha a megoldásukhoz elgyalogolnak a támpontot rejtő helyekre. Hat pontőrállomáson frissítőket biztosítanak a kortárs segítők, valamint extra pontokért kalandos feladatokat oldhatnak meg a versenyzők.

20240227 kereszteny iskolasok tajekozodasi turaja foto KITT 2

A résztvevők a túra elején emlékpólót, karszalagot kapnak, míg beérkezést követően üstben frissen készült paprikás krumplit fogyaszthatnak el. A korán érkezők a bázison saját sátorban vagy matracokon pihenhetnek a délutáni eredményhirdetésig.

A túrára megkezdődött a regisztráció, a jelentkezéseket március 17-éig fogadják. Idén szeretnék, ha a korábbi hat-hét egyházi iskola mellett újabb közösségek is becsatlakoznának, akik az erre kijelölt oldalon kaphatnak bővebb információt a rendezvényről. A túra plakátja is itt érhető el, de közvetlenül is letölthető.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső