Skip to main content

2024. május 16. 15:32

Titkok, kalandok, hihetetlen történetek

Ünnepélyes díjátadón gyűltek össze az evangélikus olvasóverseny résztvevői

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) tehetséggondozó és tantárgyi versenyeinek sorában az egyik legfiatalabb kezdeményezés az általános iskolások második, harmadik és negyedik osztályosainak szervezett olvasóverseny, amelynek ünnepélyes díjátadójára május 7-én került sor Budapesten, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának kápolnájában.

20240507 Olvasas verseny dijatado foto Magyari Marton 7

Az EPSZTI olvasóversenyére ebben a tanévben 250 tanuló jelentkezett. Az 5 fős csapatok az első fordulóban fejenként 1-1 kijelölt könyvet olvastak el, aztán a csapattagok egymással ismertették meg az olvasmányélményeiket. A második fordulóban a csapattagok ugyanazt a könyvet olvasták el, majd egy online feladatlapot kellett kitölteniük. A harmadik fordulóban ismét csapatonként 5 könyv elolvasása volt a feladat. Mivel ezek egy-egy sorozat részei, fontos volt, hogy a csapattagok megtudják egymástól, ki mit is olvasott.

A három fordulót legsikeresebben teljesítő 18 csapat kapott meghívást a díjátadóra, amit 2024. május 7-én rendezett meg az Evangélikus Pedagógiai Intézet Budapesten, az Országos Iroda kápolnájában.

A rendezvényt Gáspárné Vágási Julianna pedagógiai szakértő nyitotta meg, kifejezve örömét és tiszteletét a gyermekeknek és a pedagógusoknak kitartásukért és a versenyfeladatok sikeres teljesítéséért.

A nyitó áhítatot Magyari Márton, az EPSZTI munkatársa tartotta Józs 18 alapján. Kedvenc könyvének, a Bibliának az olvasását is ajánlotta a közel 90 gyermeknek és az őket kísérő pedagógusoknak, hogy teljesedjen az ígéret: „Akkor sikerrel jársz utadon és boldogulsz.”

A díjátadóra érkezett versenyzőket és pedagógusokat Majorosné Lasányi Ágnes, az Evangélikus Pedagógiai Intézet igazgatója köszöntötte; az idei versenyt Hollós Ágnes, az olvasóverseny ötletgazdája és a megvalósításban oroszlánrészt vállaló soltvadkerti tanító értékelte.

20240507 Olvasas verseny dijatado foto Magyari Marton 5

Az olvasóverseny résztvevői Igaz Dóra Nyár, nagyi, net című gyermekregényét és emléklapot kaptak a versenyen nyújtott munkájuk elismeréseként. A záró rendezvényen Igaz Dórával találkoztak a gyermekek.

A szervezők értékelése szerint nem kétséges, a verseny elérte célját: ezek a gyermekek szeretnek olvasni és kedvelnek mindent, ami az olvasással összefügg.

20240507 Olvasas verseny dijatado foto Magyari Marton 9

Ebéd után évfolyamonként különböző programra indultak a csapattagok és pedagógusaik.

Az idei olvasóverseny díjátadójára Nyíregyházáról 6, Dombóvárról 3, Aszódról és Soltvadkertről 2-2, Bonyhádról, Kiskőrösről, Szarvasról és Sopronból 1-1 csapat érkezett a 2. osztályosok közül.

A harmadikos versenyzők között a legsikeresebbek közé Kiskőrösről és Sopronból is 6-6 csapat, Aszódról és Soltvadkertről 2-2, Győrből, Medgyesegyházáról és Szarvasról 1-1 ötösfogat került.

A legnagyobbak, a negyedikesek mezőnyében 3 győri, 2 kiskőrösi és 2 soltvadkerti, valamint 1-1 nyíregyházi, dombóvári, szarvasi, soproni, aszódi és mezőberényi csapat végzett az élen.

Az eseményről készült részletes beszámoló elolvasható a linkre kattintva.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső