Skip to main content

2024. január 25. 14:27

Megújult az uraiújfalui evangélikus templom

Január 21-én istentisztelet keretében adtak hálát az uraiújfalui evangélikus templom belső felújításáért.

Megújult az uraiújfalui evangélikus templom

A munka a 2021-ben kiírt Bethlen Gábor Alapkezelő pályázatán, a magyar templomfelújítási program keretében valósulhatott meg, Magyarország Kormánya 15 millió forinttal támogatta. A templom kétszáznegyven éves, és ez az idő komoly nyomokat hagyott a berendezésen, több helyen nem volt biztonságos a karzaton való közlekedés. Most megújult a három nagy ajtó, a karzatfeljárók és a karzat teljes padlózata.

Megújult az uraiújfalui evangélikus templom

Az istentiszteleten Rostáné Piri Magdolna, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese hirdette Isten igéjét Zsolt 25,1–2 alapján: „Uram, hozzád emelkedem lélekben! Benned bízom, Istenem, ne szégyenüljek meg, ne nevessenek ki ellenségeim!” Prédikációjában arról beszélt, hogy az Úr felemel és kiemel a mindennapokból. Aki megáll Isten színe előtt, az megtapasztalja ezt a felemelkedést. Nélkülözhetetlen az élő Istennel való találkozás, hogy Isten után vágyakozzunk, a belé vetett bizalommal éljünk és szolgáljunk, és tőle várjuk az erőt, az áldást. Nélküle semmik vagyunk, csak homokra építünk. De aki az Úrban bízik, az nem szégyenül meg. Biztosak lehetünk abban, hogy ha csatát veszítünk is, a végső győzelem a miénk lesz. A golgotai keresztet a feltámadás követi, az élet győzött a halál felett.

Megújult az uraiújfalui evangélikus templom

Az istentisztelet utáni közgyűlésen felolvasták Szemerei Jánosnak, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének köszöntő sorait. Magyar Melinda, az uraiújfalui evangélikus gyülekezet lelkésze elmondta, a munkálatok során a múlt apró nyomai bukkantak elő, többek között kovácsolt vasszegek is, a templom faszerkezetét ugyanis kézzel készített kovácsolt szegek tartják. Jézus kezeit is szegek tartották a kereszten, azért, hogy minket megtarthasson az örök életre.

Megújult az uraiújfalui evangélikus templom

Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a templomfelújítási program keretében Vas vármegyében több tucat katolikus, református és evangélikus templom újulhatott meg. A hatalmas épületnek nagy ereje van, az út mentén messziről látszik, de szükség van az erős közösségre is, melynek tagjai tudják, hogy Istenhez fordulhatnak, belé kapaszkodhatnak.

A közgyűlésen köszönetet mondtak a felújítást végző Varga Gyulának is, továbbá köszöntőt mondott Mórotz Zsolt, a Vasi Evangélikus Egyházmegye felügyelője. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel zárult az imaházban.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső