Skip to main content

2024. február 6. 16:41

Húszéves jubileumot ünnepel az evangélikus szeretetotthon Sopronban

Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepli a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon, melynek alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak február 5-én, hétfőn délután. A Kisalföld.hu tudósítása.

Húszéves jubileumot ünnepel az evangélikus szeretetotthon Sopronban

A jubileumi ünnepségen Bencze András püspökhelyettes hirdette az igét. Azt követően dr. Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze tartott ünnepi beszédet. 

– Jelen alkalommal köszönetet mondunk Istennek mindazért, amit adott az elmúlt két évtizedben, hogy létezhet ez az intézmény és otthont jelenthet többek számára. A Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon az egész gyülekezet számára egy nagyon fontos biztos pont. Sokunk számára meghatározó ez a húsz év, és abban bízunk, hogy szép jövő és hosszú évtizedek állhatnak még ugyanígy az intézmény előtt - hangsúlyozta a lelkész.

Húszéves jubileumot ünnepel az evangélikus szeretetotthon Sopronban

A városvezetés nevében Juhász Adrienn önkormányzati képviselő vett részt a jubileumi ünnepségen. 

– Minden nap ünnepnap, amikor a szeretetotthonba látogatok, hiszen mindig valamilyen örömteli esemény kapcsán érkezhetnek ide, mint a szépkorú idősek születésnapi köszöntője. A mostani látogatásom is egy ünnep – mondta el a képviselő. Hozzátette, az idősek jelentik a gyökereket a fiatalabb generációk számára, ezért minden tiszteletet megérdemelnek, hiszen ők alapozták meg a jelenünket.

Húszéves jubileumot ünnepel az evangélikus szeretetotthon Sopronban

Kunstár Ágnes az intézmény vezetője beszédében kiemelte, a húsz év alatt szinte mindig százszázalékos kihasználtsággal és jelenleg is hosszú várólistával működik intézmény. 

- A hivatásunk és a küldetésünk az emberi méltóságról szól, és persze arról is, hogy az ellátottjaink szeretetteljes közegben éljenek. Az évek múlásával számtalan külső és belső változás történt, de olyan stabil keresztyén értékekkel és keretekkel rendelkezünk, amelyek ma is meghatározzák szolgálatunkat és reményeink szerint segítségünkre lesznek a következő húsz éveben is - mondta Kunstár Ágnes.

Húszéves jubileumot ünnepel az evangélikus szeretetotthon Sopronban

Végezetül az intézményvezető köszöntötte az otthon legrégebi lakóját, Gyöngyi nénit, aki tizennyolc éve él a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban, valamint az intézmény legrégebbi dolgozóját, Hubert Katalint, aki több mint tizenhét éve támogatja a munkájával a szeretetotthont.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső