Skip to main content

2024. február 14. 12:57

Évkezdő konfererencia a diakóniai intézmény- és gazdasági vezetőknek

Évkezdő konferenciát tartott a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata az országos iroda épületében február 13-án.

Évkezdő konfererencia a diakóniai intézmény- és gazdasági vezetőknek

Ahogy minden évben, most is zsúfolásig telt a kápolnaterem. Az országos szeretetszolgálat-hálózat intézmény- és gazdasági vezetői számára az őszi tanácskozás és a diakónia napja mellett ez a másik kiemelt esemény, ahol az aktuális tájékoztatás mellett lehetőség nyílik személyes találkozásokra és a minden intézményt érintő közös kérdések megvitatására.

A konferenciát Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke nyitotta meg. A diakóniai munkáért felelős püspök áhítatában a böjtről fejtette ki gondolatait.

A találkozó szakmai programja Gregersen-Labossa György, a Diakóniai Bizottság elnöke köszöntő szavaival vette kezdetét, majd a résztvevők meghallgathatták a Diakóniai Képzési Központ beszámolóját. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen működő szervezet intézetvezetője, Johann Gyula, valamint Molnár Enikő koordinátor adott tájékoztatást a képzést érintő kérdésekről.

Ezt követően dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások főosztályvezetője a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások területén felmerült aktualitásokról tartott előadást.

A rövid ebédet követően a diakóniai osztály munkatársai, Kelemen Anna Gyöngy osztályvezető és Monori Mónika gazdasági referens számolt be a szolgálatot érintő legfrissebb kérdésekről. A legújabb jogszabályváltozásokról az Ótemplomi Szeretetszolgálat képviseletében Kormos Enikő informálta a jelenlévőket, aki egyben a Magyarországi Evangélikus Egyház szociális módszertani intézményének vezető módszertani munkatársa, majd a digitális átállásról, az evangélikus digitális adminisztrációs felület (EDAF) működésének előző évi tapasztalatairól adott tájékoztatást Szabó Szilárd, a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon vezetője, az EDAF munkacsoport vezetője.

A tartalmas konferencia Gregersen-Labossa György zárógondalataival és úti áldásával ért véget.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső