Skip to main content

2024. február 19. 15:44

A legmagasabb pont…

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

Mérföldkőhöz érkezett a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tetőtérfejlesztése: a munkálatok során az építők elérték a szerkezet legmagasabb pontját. Az iskola százhúsz éves épületének legfelső szintjén már áll a megerősített acélszerkezet és a tetőgerendázat, az ablakok beszerelése és a teljes cserepezés viszont még hátravan. A tartószerkezet elkészültének apropójából február 15-én, csütörtökön bokrétaünnepet tartottak, melynek eredete a 14. századig nyúlik vissza.

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

Hajdó Ákos, a gimnázium igazgatója bevezetőjében elmondta, nagy köszönettel tartoznak a kivitelezőcsapatnak. A kárpátaljáról származó brigád tagjai – akik már az Ukrajnában zajló háború kitörése előtt Magyararországon dolgoztak, és azóta sem térhettek haza – lelkiismeretes és tisztességes munkájukkal kivívták az elismerést, a bokrétaünnep megtartásának ötletét is ők vetették fel.

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

Az ünnepségen az intézmény vezetői és munkatársai mellett a projektben együtt tevékenykedő szakemberek és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának érintett osztályai is képviseltették magukat: Ficzere Ilona, az építési, ingatlanügyi és műemléki, valamint Varga Márta, a nevelési és oktatási osztály vezetője.

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

A munkálatok jelenlegi állásáról és várható további ütemezéséről Barcsay Zsombor és Egri Mátyás projektmenedzser adott tájékoztatást. A jelenlévők megtudhatták, hogy az idei cél a szerkezetkész állapot elérése, a tervek szerint pedig az iskola tanulói és pedagógusai legkésőbb a 2025/26-os tanév során vehetik majd birtokba az új épületrészt, ahol a három kisebb és egy nagyobb terem – összesen hetven-nyolcvan férőhely – kialakítása zajlik. Ezek mellett a tér lehetővé teszi egy iskolapszichológus-szoba és mosdóblokk kiépítését is.

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

Ezután Kondor Péter igei gondolatait hallhatták az egybegyűltek, majd a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke megáldotta az épületet és az építőket.

Végezetül Hajdó Ákos köszönte meg a munkát, az ünnepségen való részvételt, majd az áldás után áldomásra hívta az ünneplőket.

Jól halad a fasori gimnázium tetőtérfejlesztése

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső