Skip to main content

2023. december 20. 15:58

Velünk van!

Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!

Evangélikus Élet 2023/51-52. számának címlapja

Ünnepi lapszámunkban olvasóink találkozhatnak gazdag igei tartalommal, örömteli hírekkel, egyházunk adventi adománygyűjtésének fontos céljaival, riportokkal, publicisztikákkal, mindemellett rejtvénnyel és bibliai totóval is, a tartalmas kikapcsolódást segítve.

A karácsonyi–újévi ünnepi időszakot átívelő, bővített terjedelmű magazinunkból elsőként hadd ajánljam Gáncs Tamás lelkész sorait. Az Élő víz rovatban így ír Isten jelenlétéről: „Ő ott van. A betlehemi, a budapesti, a kijevi, a gázai jászolban, a szenvedők mellett, Jézusban, a Krisztusban, a megszületett Megváltóban. Velük az Isten. Velünk az Isten. Immánuél, kinek kegyelme mindenkinek szól: azoknak is, akik most kívülállóknak érzik magukat, azoknak is, akik bennfentesnek.”

Nem ritka, hogy kételyeink éppen az ünnepekkor jönnek elő. „Megállni, körülnézni a horizontunkon, és kimondani a kérdéseinket – olyan lényegi elemei a tanulásnak és egész életünknek, ami mostanában nem is annyira magától értetődő” – mondja dr. Kodácsy-Simon Eszter. Egyetemünk docensét a közelmúltban tartott habilitációs előadásával kapcsolatban kérdeztük arról, miként jelenhetnek meg a gondolkodásra ösztönző életkérdések a tanórákon, gyülekezeti alkalmakon.

Végezetül hadd zárjam soraimat Füller Tímea karácsonyi jegyzetének biztató soraival: „Ha Jézus eljött a földre, és ezt mi tudjuk, akkor Isten még nem adta föl velünk. Ha van karácsony, akkor nem olyan távoli és közömbös az ég, mint amilyennek időnként látszik. Ha mind tudjuk a szívünk mélyén, hogy az Isten megüresítette magát értünk, akkor talán képesek leszünk egyszer békét kötni, megújulni, újat kezdeni együtt. Ha van karácsony, akkor van remény.”

Reménnyel és odafigyeléssel teljes – nem tökéletes, hanem elégedett – karácsonyt kívánok mindannyiunknak!

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső