Skip to main content

2023. november 9. 14:00

Tudomány és hit találkozása gyermeknyelven – immár harmadik alkalommal

Az Encián Kiadó gondozásában jelent meg Louie Giglio Isten lenyűgöző teremtett világa című áhítatoskönyve. A kiadványt Grendorf-Balogh Melinda, a Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség másodlelkésze, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának elnöke ajánlja olvasóink figyelmébe.

Louie Giglio: Isten lenyűgöző teremtett világa

Louie Giglio, a több korosztály körében is népszerű amerikai szerző 2017-ben, 2019-ben és 2021-ben is kiadott egy-egy angol nyelvű gyermekkönyvet, amelyeket az Encián Kiadó jóvoltából magyar nyelven is olvashatunk. Aki találkozott már az első két áhítatoskönyvvel, tudja, hogy a szerző modern írásai nemcsak tematikájukban hiánypótlók, hanem az illusztrációk igényessége és a képi világ gazdagsága miatt is jó újra és újra elővenni az összesen háromszáz áhítatot tartalmazó köteteket. És miközben a harmadik gyűjtemény sok újdonságot hoz, megtartja a folytonosságot is: továbbra is rámutat, hogy Istenbe vetett hitünk sokkal messzebbre segít látni, mint ami előttünk van. És ez visszafelé is működik: ami előttünk van, az mind Isten ajándéka. Vagy azért, mert ő teremtette, vagy mert az emberi kreativitás is végső soron tőle származik.

Fontos mindezeket tudatosítani a ránk bízott gyermekek életében. És milyen jó, ha ehhez figyelemfelkeltő segítségünk is van! Hiszen ki hallott már arról, hogy

Az Encián Kiadó gondozásában jelent meg Louie Giglio Isten lenyűgöző teremtett világa című áhítatoskönyve.

  • a hó lehet fehéren és kéken kívül rózsaszín vagy vörös színű is;
  • létezik szivárványszínű folyó és foltos tó is;
  • mennyi mindent „láthatunk” az ujjbegyünkkel;
  • mi lehet az összefüggés a bennünk lévő feszültség és a Jupiter egyik holdja között;
  • elkészült már a Földnek a saját, kontinenseket összefogó zászlója;
  • milyen tervek vannak az emberiség által szétterített űrszemét összegyűjtésére;
  • a GPS-ről eszünkbe juthat a Szentlélek;
  • létezik egy olyan hegy Afrikában, amelynek kizárólag kristály az anyaga?

Valóban nagy kalandokban lehet részünk már csupán ezzel a könyvvel a kezünkben is, hiszen a benne található információk mind Istenhez vezetik az olvasót, mert a Biblia szavai maradnak a középpontban az ismeretterjesztés során is. A világunkról szóló sok érdekes részlet és számos friss tudományos tény mellett a hangsúly az üzenet megőrzésén marad, és az alkalmazására is bátorítást kapunk. Mert a könyvben sok áhítat gyakorlati jellegű tanácsokat is tartalmaz (pl. a rövid és hosszú távú célok ábrázolása, egészséges táplálkozás stb.), de több írásban az is előkerül, hogy már egy kisgyermek is segíthet kreatív módon a környezetében élő embereknek.

És kedvesen elrejtett felfedeznivalók is akadnak a képeskönyvekben: például egy rajz a Balatonról vagy egy négyezer éves mezopotámiai vásárlási reklamáció. Legyen szemünk és fülünk mindenre, amit Isten készít számunkra! Teremtő Urunk világa lenyűgöző, és mindannyiunknak helyünk és feladatunk van benne.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső