Skip to main content

2024. február 8. 8:40

Nász és böjt

Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!

Evangélikus Élet 2024/5–6. számának címlapja

Rendhagyó házasság heti lapszámmal készültünk most olvasóinknak: ez alkalommal az online társtalálás lehetőségeiről és nehézségeiről, a házastárs elvesztése utáni gyászfeldolgozásról és az esküvőre való készülésről is szólunk.

Egész oldalas hirdetésben és cikkben is felhívjuk a figyelmet a február 14-i, Bálint-napi áldással egybekötött zenés istentiszteletre, amelynek a Deák téri evangélikus templom lesz a helyszíne. Ennek már hagyománya van; a házasság hetének egyik központi eseményeként ezúttal remek gospelzenével várják a szervezők az érdeklődőket. Friss kezdeményezés viszont a kelenföldi evangélikus templomban február 15-én rendezendő nászindulókoncert, amely a menyegzőjüket tervező pároknak éppúgy szól, mint az esküvőjükre emlékezőknek vagy az orgonazene kedvelőinek.

Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese hobbiként kezdett a tortakészítésbe, azóta nem egy pompázatos esküvői torta is kikerült már a keze alól. Interjúnkban a házasságról és a közös indulás édes szimbólumairól kérdeztük.

A közelgő böjtidőről Cselovszky Ferenc esperes az Égtájoló rovatban így fogalmaz: „E hetek során olyan szavak kerülnek figyelmünk homlokterébe, mint az áldozat, a bocsánat, a hűség, a szolidaritás, a gyógyulás, a megmaradás, az irgalom, a kegyelem, a megtisztulás, a felismerés, a menekvés, a szabadulás vagy éppen az öröm… Drága örökség ez. Hogy a kezünkbe vett Szentírás s a családi otthonunkká vált keresztény környezet elénk hozza e szavakat. Örökség, mely összeköt, közösségbe von, és emberformáló része lehet identitásunknak. Egyben munkálja lelkünk épségét, egészségét is.”

E gondolatokkal kívánok én is minden olvasónknak áldott böjti időszakot!

* * *

Az Evangélikus Élet kapható a Luther Kiadó Evangélikus könyvesboltjában (Budapest VIII., Üllői út 24.), a Huszár Gál könyvkereskereskedésben (Budapest V., Deák tér 4.), az evangélikus templomokban és előfizehető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A magazin nyomtatott vagy digitális formában megvásárolható, illetve előfizethető a Luther Kiadó webáruházában.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Külügyi referensi állás az MEE-nál
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső