Skip to main content

2024. január 10. 14:37

Lehetőségek és remények

Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!

Evangélikus Élet 2024/1–2. számának címlapja

Egyházunkban 2024-ben a tisztújítás mellett a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozót várjuk talán a legtöbben. Rendkívül fontos esemény mindkettő az ifjúság és az elköteleződés tematikus évében – ezek és részben az óévértékelés apropóján a népszámlálás konklúzióiról, illetve a tematikus év jelentőségéről kérdeztük egyházunk püspökeit és országos felügyelőjét. A magazinunkban közreadott interjúk bővebb – egyházunk honlapján olvasható – változatát is jó szívvel ajánlom.

A fiatalok megszólítása és megtartása – nem újdonság – ma már égetően fontos egyházunk fennmaradása szempontjából. Mindazok számára, akik gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoznak, kulcsfontosságú, hogy fel tudják kelteni és fenn tudják tartani a figyelmet, az érdeklődést az átadni kívánt tartalom, üzenet iránt. Ezért is gondoltuk, hogy az ifjúság és az elköteleződés tematikus évének első lapszámában kerüljön fókuszba egy cikk erejéig a tanítás-tanulás is. Ehhez kapcsolódva hívom fel a figyelmet Ittzés Szilvia legújabb tanári jegyzetére és a Bonnyai Sándorral készült megkapó interjúnkra – az írásokból körvonalazódik az ifjúság körében végzett példamutató szolgálatuk.

Végezetül: elgondolkodásra, számvetésre és az élet igenlésére is késztet a Petőfi Irodalmi Múzeum Polcz Alaine-emlékkiállítása. Ajánlom, nézzék meg. Az elismert tanatológus tabudöntögető munkásságán keresztül számos olyan kérdésről gondolkodhatunk, amelyekről még mindig nem beszéltünk eleget: a meddőség és a női szerepek változása éppúgy ezek közé tartozik, mint a halál, a szembenézés a veszteségeinkkel, a gyász, a gyász kultúrája vagy az önrendelkezés.

Ez évben is van miben fejlődnünk – az Úristen adjon ehhez mind­annyiunknak nyitottságot és hitet.

* * *

Az Evangélikus Élet kapható a Luther Kiadó Evangélikus könyvesboltjában (Budapest VIII., Üllői út 24.) és az evangélikus templomokban és előfizehető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A magazin nyomtatott vagy digitális formában megvásárolható, illetve előfizethető a Luther Kiadó webáruházában.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső