Skip to main content

2024. február 21. 12:49

Lecsendesülés

Megjelent az Evangélikus Élet legfrissebb száma

Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Megjelent az Evangélikus Élet legfrissebb száma

Böjtben járunk, ezért a sok külső zaj és vihar közepette e lapszámunk a befelé figyelésben szeretne segíteni olvasóinknak.

Népszerű teológia rovatunk mostani cikkében böjti útravalót adunk közre Takácsné Kovácsházi Zelma tollából. „Milyen utazáson vett részt a pusztában negyven napig gyalogló Illés próféta? Mit tett az utazása végén? Hogyan lehet számunkra minta az ő alakja a böjti időszakban?” – sorakoznak a kérdések, amelyekre választ is kapunk az írásból.

A napjait elborító teendők, a megfelelési kényszer, a rossz érzések negatív spiráljában küzdő embernek szüksége van a lecsendesedésre – erre hívja fel a figyelmet jegyzetében Stifner-Kőháti Dorottya. Mint írja: „A Zsoltárok könyve mintha csak korunk emberének adna szelíd figyelmeztetést, útbaigazítást: »Légy csendben, és várj az Úrra!« (37,7) »Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget/reménységet.« (62,2 és 62,6)”

Barbara Brown Taylor amerikai teológus korunk egyik legjelentősebb igehirdetője, aki prédikációiban arra hívja az olvasót, hogy térjen le a kitaposott ösvényről, és lépjen annak a lábnyomába, aki maga is elhagyta a járt utat a járatlanért, és aki biztosan hazavezeti. Magyarul először a Luther Kiadó gondozásában megjelenő kötetéből egy böjti írás részletét adjuk most közre.

„A Szentírás »tortája« friss a 21. században is. »Fogyasztásra«, magyarázatra, értelmezésre alkalmas. A kérdés az, hogy megvan-e hozzá a kellő és egészséges szellemi étvágyunk” – mutat rá cikkében Bácskai Károly egyetemi docens. Akár az erre való reflexióként is olvashatjuk Czöndör István csővári lelkész személyes hangvételű írását arról, mit jelent számára a Szentírás.

Áldott csendeket, egyúttal bibliaolvasós időket kívánok mindnyájunknak az előttünk álló hetekben!

* * *

Az Evangélikus Élet kapható a Luther Kiadó Evangélikus könyvesboltjában (Budapest VIII., Üllői út 24.), a Huszár Gál könyvkereskedésben (Budapest V., Deák tér 4.), az evangélikus templomokban és előfizehető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A magazin nyomtatott vagy digitális formában megvásárolható, illetve előfizethető a Luther Kiadó webáruházában.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső