Skip to main content

2024. január 24. 13:56

Írott és hangzó szóval

Megjelent az Evangélikus Élet legfrissebb száma

Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!

Írott és hangzó szóval – Megjelent az Evangélikus Élet legfrissebb számaSokszor nehezen tudunk mit kezdeni a január második felével, február elejével. Kissé szürke, nyomasztó időszak ez. Éppen ezért izgalmas a Népszerű teológia rovatunk mostani, Húsvétig tart a karácsony? című írása, mely egy mára már szinte feledésbe merült ősi egyházi ünnepről, Jézus bemutatásáról szól. Az ünnep eredetéről, egyháztörténeti változásairól is olvashatunk, valamint arról, hogy Luther Márton miként vélekedett a jeruzsálemi templomban történt esemény emberi életeket megváltoztató tanításáról.

„Egy olyan korban, amikor rég nem látott próbatételek sújtják az embert, amikor fényes bolygónkon mégis olyan nagy a sötétség, a nyomorúság, van feladatunk. Elkötelezetten és kompromisszumot nem ismerve, napról napra, reggel és este, hűségesen, elszántan, komolyan véve, meg nem fáradva, nem sietve, de haladva. Mint a lámpagyújtogató: fényt gyújtani. Vinni a hírt, hogy van remény, mert van világosság, a kérdésekre válasz, a hogyan továbbra útmutatás…” – írja jegyzetében Stifner-Kőháti Dorottya. És hogy ennek hány és hány formája van, arra példa az is, hogy ma már egyházunk sajtója sem csak nyomtatott formában létezik, hiszen szép és tartalomban gazdag honlappal, véleménycikkeket közlő bloggal és podcastokkal is szolgálhatunk. Az Erős vár elnevezésű podcast csapata éppen jubileumi, századik adásához érkezett, így most szeretettel mutatjuk be munkájukat magazinunkban.

És hadd hívjam fel a figyelmet még egy „hangos” felületünkre: az Olvasott üzenet csatorna célja, hogy a folyton rohanó embereknek felolvasva adja közre az Evangélikus Élet egyes cikkeit, a Luther Kiadó könyveinek egyes részleteit, hogy főzés, buszozás vagy akár autóvezetés közben is legyen lehetősége kinek-kinek az örömhírre figyelni.

* * *

Az Evangélikus Élet kapható a Luther Kiadó Evangélikus könyvesboltjában (Budapest VIII., Üllői út 24.) és az evangélikus templomokban és előfizehető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A magazin nyomtatott vagy digitális formában megvásárolható, illetve előfizethető a Luther Kiadó webáruházában.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-13-14
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső