Skip to main content

2024. január 10. 11:00

Célzott evangélium

Erős Vár Podcast – 100. rész

Az Erős Vár Podcast jubileumi, 100. adásában az evangélium és a misszió közötti kapcsolatot vizsgálva arról esik szó, hogy hogyan lehet úgy egymás javára fordítani e kettőt, hogy egyik se csorbuljon a másik rovására. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy se az üzenet, se annak címzettje ne sérüljön? Az idei első felvételen Nagy Zoltán kelet-békési esperes, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes és Zsíros András korábbi gerendási lelkész beszélgetett.

20240110 Eros Var Podcast 100

A misszió nyilvánvaló célja, hogy minél többeket megszólítsunk az evangélium üzenetével. Ennek érdekében pedig mindenki a maga tehetsége, kreativitása, lehetőségei szerint igyekszik megtenni a tőle telhetőt annak érdekében, hogy azokhoz is eljusson Krisztus jó híre, akik eddig távol voltak az egyháztól. De vajon meddig lehet elmenni ebben? Nem csorbul a tartalom, amikor a modern világhoz igazodva megújítjuk a formát, hogy azt magáénak érezzék a különböző társadalmi és korcsoportok? Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne sérüljön se az üzenet, se annak címzettje?

Ezzel az izgalmas kérdéssel indítja az Erős Vár Podcast a 2024-es évet, az idei első adás pedig egyben jubileumi is, hiszen ezúttal már századik alkalommal ül össze a három szolgatárs a mikrofon elé: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

A Kötőszó Blogon is közzétett adás meghallgatható a Spotify-on is.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső