Skip to main content

Ajánló

A magyar tenger partján vagy kisebb testvérének közelében tölti a nyaralását? A pihenés idején sem akar lemaradni a vasárnapi lelki töltekezésről? Összeállításunkban sorra vesszük, hogy a Balaton, illetve a Velencei-tó köze-lében mikor és hol vehet részt istentiszteleten.
Okokat kutatni, szándékokat megérteni közös emberi vágyunk. Ezért tesszük fel újra és újra a kérdést – magunknak, egymásnak, sőt a Mindenhatónak is –, hogy „miért…?” De mi van emögött, és miért nem kell félnünk ettől? Erről szól Hajduch-Szmola Patrik jegyzete.
Megjelent a Lelkipásztor teológiai szakfolyóirat legújabb száma
A 99. évfolyamába lépő Lelkipásztor evangélikus teológiai szakfolyóirat megújult külsővel, formában és tartalmi elemekkel jelenik meg a 2024-es évtől. E változás egyik szükségszerű oka az volt, hogy a benne szereplő írások elérhetőkké válhassanak az MTA open access (ingyenes online) folyóirat-​​​adatbázisában. Az alábbi sorokkal a szakfolyóirat legújabb, 2024/6. számot ajánljuk olvasóink figyel...
A könyvek kedvezménnyel vásárolhatók meg a Luther Kiadó standjánál
Ha te sem tartozol a lakosságnak ahhoz az 58%-ához, amely még sosem vásárolt könyvet, sőt igazi lelkes olvasó vagy, akkor most segítek. Összegyűjtöttem öt nagyon eltérő karakterű kötetet, amelyek között szerelmi szállal átszőtt történelmi regény, terápiás mesekönyv, fantáziát megmozgató igehirdetés-gyűjtemény, egy kitaszított figurát a középpontba állító kultúrtörténeti munka és egy hordoz...
Interjú Bruckner Beátával, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöki hivatalának titkárságvezetőjével.
Az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát ajánljuk. A tartalomból: címlapinterjú Ittzés János nyugalmazott püspökkel, és riport Pesti-Vincze Délia intézményi lelkésszel a Szegedi Evangélikus Kollégium és Diákotthonban folyó pásztori munkáról.
Június 3-án kezdődik a 35. Budapesti Bach-hét
Kamp Salamon, a Lutheránia Ének- és Zenekar Kossuth-díjas karnagya, az MMA rendes tagja 2024. június 3. és 9. között várja a zeneszerető közönséget a 35. Budapesti Bach-hétre, a Deák téri evangélikus templomba.
Megjelent az Evangélikus Élet magazin legfrissebb száma
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!
Megjelent a Credo legújabb lapszáma
A legfrissebb Credo folyóiratot kézbe véve hitéletünk gazdagításához nyerhetünk inspirációt. Az evangélikus folyóirat szerzőinek segítségével arra a kérdésre kereshetjük meg válaszainkat, hogy mi mit teszünk azért, hogy megtaláljuk Istent a hétköznapjainkban.
Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök lesz a Mária Rádió szervezésében megvalósuló AlmáDIalógus lelkigyakorlat-sorozat 2024 júniusi alkalmának vezetője. A június 7. és 9. között a balatonalmádi Ciszter Rekreációs Központban megvalósuló program témája: Életrendezés – „Tiszta szívet teremts bennem…” (Zsolt 51,12)
Bemutatkozik a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség
Evangélikus istentisztelet közvetít május 20-án, pünkösd második napján 10.04-től a Kossuth rádió a bakonycsernyei evangélikus templomból. Igét hirdet Szarka István lelkész. Alább a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség bemutatkozását olvashatják.
Megjelent a Lelkipásztor teológiai szakfolyóirat legújabb száma
A 99. évfolyamába lépő Lelkipásztor evangélikus teológiai szakfolyóirat megújult külsővel, formában és tartalmi elemekkel jelenik meg a 2024-es évtől. E változás egyik szükségszerű oka az volt, hogy a benne szereplő írások elérhetőkké válhassanak az MTA open access (ingyenes online) folyóirat-​​adatbázisában. Az alábbi sorokkal a szakfolyóirat legújabb, 2024/5. számot ajánljuk olvasóink figyelm...
A családtagoknak is meg kell küzdeniük az ügynökmúlttal
Miként élték meg a szocialista rendszer állambiztonsága által beszervezett egyházi személyek utódai közvetlen felmenőik addig leginkább titkolt múltjának a nyilvánosságra hozatalát? Hogyan próbálták megragadni a történéseket, és milyen megküzdési stratégiákat alkalmaztak annak érdekében, hogy a múlt váratlan öröksége elhordozható legyen számukra? Ezekre a kérdésekre keresi a választ A hallgatás...
Megjelent az Evangélikus Élet magazin legfrissebb száma. Alább a pünkösdi ünnepi magazin tartalmából adunk ízelítőt. Olvassák szeretettel lapunkat, és vigyék a jó hírét!
Idén nyáron is szervez nyomkereső detektívtáborokat a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület). A legkisebbeket Zuglóba, a nagyobbakat Piliscsabára várják.
Kirándulás, játék, tanulás, közösségi élmény és szolidaritás
Egyházunk országos irodájának gyülekezeti és missziói osztálya az ifjúság és elköteleződés évében egy egészen különleges kezdeményezést indít útjára, amelynek neve: TeoCaching. A játék egyben a fiatalok összefogása a Magyarországi Evangélikus Egyház nevelőszülői hálózatának támogatásáért. 
Weöres Sándort idézi meg Fabiny Tamás és Gryllus Dániel előadása Szegeden
Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján, 2013 nyarán a költő gyermekkorának falujában, a csöngei evangélikus templomban különleges igehirdetést tartott Fabiny Tamás lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Gryllus Dániel zeneszerző-előadóművész, a Kaláka együttes tagja. Ezt a párbeszédes prédikációt ismétlik meg csütörtökön az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Egyetemi Tav...
Benned szól a dal – 25 év az Omegában
Különleges eseménynek ad otthont a budapest-fasori evangélikus templom: Benned szól a dal – 25 év az Omegában címmel Szekeres Tamás lép fel május 11-én 18 órától. A szervezők minden érdeklődőt és minden generációt szeretettel várnak az ingyenesen látogatható koncertre.
Minden állójegy mellé ajándékjegyet adnak a szervezők!
A teltházas budapesti Puskás Stadion és a debreceni Nagyerdei Stadion után június 1-jén a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a 2024-es Ez az a nap!-ot.
Másik úton Isten életközelségébe – új perspektíva, új felismerések Barbara Brown Taylor kötetében
Barbara Brown Taylor teológus, lelkész, számos könyv szerzője korunk egyik legjelentősebb igehirdetője, akinek most először jelenik meg magyar nyelven kötete.