Gyermeknapot tartottak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszoglálat Családok Átmeneti Otthonában

Gyermeknapot tartottak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszoglálat Családok Átmeneti Otthonában

Share this content.

Forrás: oltalomszolgalat.hu
Nyíregyháza – Az ember legyen csak kicsit szerencsétlenebb, mint általában lenni szokott, könnyen földönfutóvá válhat. Felnőttként megélni, megemészteni, elfogadni vagy harcolni ellene óriási kihívás. De mit tehet a „kisember”, mit tehet valaki, ha gyerekként éli meg szülője, vagy szülei nehéz sorsát, amiben kénytelen osztozni?

Valamivel nagyobbként, iskolásként talán csak a lehető legjobb helytállás, hogy egyszer, később, esélyesként lépjen ki valak a „nagybetűsbe”.  Na most, ha a kisember a valóban családias, de azért még nyilvánvalóan átmeneti otthonban ünnepel minden piros betűset, és minden iskolaszüneti napot, akkor megtapasztalhatja, hogy egymással lenni, a másikért tenni, a többieknek örömet szerezni jó, nagyon jó érzés. Egészen biztosan gazdagabb lesz a kisemberből felnövekvő nő és férfi, ha átélt néhány, a kényszerű közösségben szervezett ünnepet, játékot, mókát és kacagást. 

Ilyen volt az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában a hétvégi gyermeknap. Igazi retró rendezvény a sorversenyektől a lekváros kenyérevésen át, a csócsó bajnokságig. Egy dologban egészen biztosak lehetünk: bár kényszerűségből él egy fedél alatt a 18 gyerek és szüleik, de megtanulják, hogy adni is jó, örömet ajándékozni is páratlan élmény.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!