Skip to main content

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Search
Keresés
Erős vár a mi Istenünk! – Az evangélikus egyház félórája
2024. február 26. , hétfő –
13:30 – 14:00

Erős vár a mi Istenünk! címmel február 26-án, hétfőn délután fél 2-kor ismét jelentkezik a Kossuth rádióban az evangélikus egyház félórája.


A tartalomból:

  • Csendajtó – amelyen jó belépni böjtben. Szerkesztői jegyzet.
  • Elég! Elég? Elég.... Bejelentették az idei, nyíregyházi Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó mottóját, arculatát. Szidoly Roland, a Szélrózsa Tízek szervezőcsapat vezetője nyújtja át az első meghívót hallgatóinknak, és bemutatja az idei tematikus évet. A bejelentés sajtóeseményéről is hoztunk részleteket.
  • Kerek évfordulót ünnepel idén a Fébé Evangélikus Diakonissza Nőegylet: száz éve, 1924. október 1-jén Piliscsabán alakult meg a rend. Áldott emlékű tagja, az újjáalakuláskor első főnökasszonya, Túrmezei Erzsébet diakonissza-költő február 14-i születésnapja alkalmából A harmadik című versével hangolódunk az ünnepi évre.
  • Missziói percek az Evangélikus Rádiómisszió szerkesztésében. Endreffy Máté evangélikus lelkész és felesége, Endreffyné Sikter Anna hitük által meghatározott gondolatait osztjuk meg a házasságról.
  • Ökumenikus (női) világimanap lesz a hét péntekjén, március 1-jén. Idén palesztin keresztény asszonyok állították össze a tematikát, a liturgia szövegét. B. Pintér Márta evangélikus lelkész, szervezőbizottsági tag osztja meg gondolatait és hívogat az együtt imádkozásra.

Várják Önöket a szerkesztők: Stifner-Kőháti Dorottya és Hajdú Tibor. 

Helyszín: Kossuth rádió