Skip to main content

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Search
Keresés
Lét-Ige protestáns magazin a Duna Televízióban
2024. február 25. , vasárnap –
08:30 – 09:00

Lét-Ige protestáns magazin a Duna Televízióban február 25-én, vasárnap 8 óra 30 perctől. A műsor egyik riportjának címe: Őszinte szembenézés a múlt hibáival – Az evangélikus egyház tényfeltáró munkájáról beszélgettünk Mirák Katalinnal.


Mirák Katalin evangélikus gyökerei miatt már főiskolás korában olyan témát választott diplomamunkájául, amely az egyház történelmével kapcsolatos, akkor a Fasori Evangélikus Gimnázium államosításáról írt.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnöke 2005 után kapta azt a megbízatást, hogy kollégáival együtt végezzen tényfeltáró munkát az egyházban élők állambiztonsági érintettségéről. E munkájának elismeréseképpen 2023 év végén Károli Gáspár-díjjal tüntették ki.

Mirák Katalin e feladata mellett szívesen foglalkozik saját gyülekezete, a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség történetével, nemrégiben a templom felszentelésének 80. évfordulójára összegyűjtötte az építkezéssel kapcsolatos fontosabb dokumentumokat. Azt mondja, ez a feladat a tényfeltárás lelki megpróbáltatásai mellett kikapcsolódást ad a számára.

Helyszín: Duna Televízió