Skip to main content

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Search
Keresés

Napi nézet

2024. február 12. , hétfő
  Korábbi nap 2024. február 12. , hétfő Következő nap
 • 13:30 - 14:00  Erős vár a mi Istenünk! – Az evangélikus egyház félórája

  Erős vár a mi Istenünk! címmel február 12-én, hétfőn délután fél 2-kor ismét jelentkezik a Kossuth rádióban az evangélikus egyház félórája.


  A tartalomból:

  • A Lélek keresése. Állandó munkatársunk, Gáncs Péter nyugalmazott püspök már a böjtre készít fel, hiszen közel a hamvazószerda, s kezdődik a böjt!
  • A Házasság Hete alkalmából egy fiatal evangélikus házaspárral ismerkedhetnek meg hallgatóink. Zászkaliczky Anna Eszter és Vig Balázs tavaly álltak oltár elé. Megosztották velünk történetüket.
  • Nászinduló-hangverseny! Ez vajon mi? Az úttörő kezdeményezés a kelenföldi evangélikus gyülekezet kántorának ötletéből született. Dr. Bence Gábort az esküvőn felcsendülő orgonamuzsika lelki többletéről is kérdeztük.
  • Dr. Varga Gyöngyi evangélikus lelkész februári áldásával búcsúzunk.

 • 18:00 - 19:00  Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal

  Résztvevők: Véssey Miklós író, költő és felesége, Mirk-Véssey Klára tanár; Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője és férje, Győri Tamás József, a Budapesti Kortárs Keresztény Intézet igazgatója; Léder László pszichológus és felesége, Puja Andrea operaénekes. Moderátor: Gécsek- Tóth Enikő, a Kossuth rádió szerkesztő-riportere.


  A beszélgetés élőben is követhető lesz a Házasság hete Facebook-oldalán.

  Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

  Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

  Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal

 • 19:00  Budavári evangélikus szabadegyetem: A daganatos betegség kihívásai

  A budavári evangélikus szabadegyetem február 12-én, hétfőn 19 órakor kezdődő alkalmának vendége: dr. Bodoky György centrumvezető főorvos, onkológus, aki A daganatos betegség kihívásai címmel tart eőadást. Az alkalom elején Fabiny Tamás püspök tart igemagyarázatot.


   2024.02.12 BESZ