Edzőpálya épült a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában

Edzőpálya épült a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában

Share this content.

Forrás: sopronmedia.hu
Sopron – Sportnap keretében adták át a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola új szabadtéri edzőparkját. A létesítmény csaknem 5 millió forintból valósult meg. Az átadón elhangzott: az iskola futópályája, kosárlabda- és focipályája nagyon népszerű nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is.

Már az átadás napján birtokba vették a gyerekek a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola új szabadtéri edzőpályáját. A gépek között evezőpad, futópad és húzódzkodó eszköz is szerepel. A gyerekek ezeket az eszközöket testnevelés órán is folyamatosan használják majd.

„Rendszeresen használjuk az eszközöket testnevelés órán, amelyek keretében megmutatjuk a gyermekeknek a helyes használatukat is – mondta Czirják Szilvia testnevelő tanár. – Így délutánonként a szabadidejükben, a családjukkal is biztonságosan látogathatják ezeket” – fűzte hozzá.

Az intézményben eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a sportolási lehetőségekre az iskola udvarán: rekortán borítású futó-, foci- és kosárlabdapálya található itt. Ezeket nemcsak a gyerekek használják szívesen, hanem a felnőttek is délutánonként és hétvégén.

„Iskolánk vezetése mindig is a sport és a mozgás mellé állt – szögezte le Czirják Szilvia. – Szerintem az udvarunk ilyen tekintetben egyedülálló Sopronban. Ennek egy újabb ékköve a kültéri edzőpálya, amelyet az iskola valósított meg a tavasz folyamán” – fűzte hozzá.
Az átadó ünnepség után a gyerekek sportnapon vettek részt, ahol a foci, a kosárlabda és a falmászás mellett biciklis akadálypálya és sakk is várta őket.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!