Békéscsabai kórusokat minősítettek

Békéscsabai kórusokat minősítettek

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: B. O., fotó: KIss Zoltán
Békéscsaba – Kórusminősítő hangversenyt tartottak hétvégén a békési megyeszékhelyen. Az eseményen a Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar és a Calandrella Kamarakórus is dobogóra lépett, vállalva a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) minősítési felhívásában szereplő megmérettetést.

A Beol.hu híradása szerint, a minősítés elsődleges célja, hogy elősegítse az amatőr énekkarok munkájának szakmai megítélését, rangot adjon rendszeres tevékenységüknek, fenntartsa a karéneklés értékes közösségi hagyományait, valamint serkentse az együttesek szakmai színvonalának emelkedését.

A kórusok szakmai felkészítője és karnagya Kutyejné Ablonczy Katalin volt, így az ő vezényletével léptek a közönség, és a zsűri elé a kórustagok. A Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar az úgynevezett „hagyományos” minősítés keretében az „Arany” Dicsérettel fokozat, míg a Calandrella Kamarakórus a „kategória” minősítés során a „Hangversenykórus” cím megtartásáért énekelt.

A zsűri soraiban neves szaktekintélyek foglaltak helyet. Oláh Gábor, a KÓTA Egyházzenei Szakbizottságának elnöke és a Baptista Központi Énekkar vezető karnagya, művészeti vezetője mellett, dr. Dohány Gabriella, Artisjus-díjas karnagy, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium leánykarának vezetője, valamint Zemlényi Katica a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus vezetője, és a KÓTA Felnőtténekkari Szakbizottságának elnökségi tagja foglalt helyet.

A hétvégi minősítőn mindkét kórus sikerrel énekelt, így újabb három évig, mint minősített kórusok léphetnek fel a közönség előtt.

 

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!