Skip to main content

videó

Közszolgálati média

Hitvallás

Portréfilm Reuss Andrásról
Reuss András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, volt rektora a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
A rövid, vicces videók rajongóit célozza a Magyarországi Evangélikus Egyház @erosvar elnevezésű TikTok-csatornája. A profil trendi és egyben értékes tartalommal való megtöltéséhez lelkes tiktokerek jelentkezését várja a felületet működtető Luther Kiadó.
Videótár

Elfogadtál és elhívtál

Felvételek az EPOT plenáris programjairól
Felemelő és megerősítő alkalom részesei lehettek mindazok, akik szeptember 24-én részt vettek az evangélikus presbiterek országos találkozóján. A gyülekezetek és intézmények vezetői, illetve munkatársai számára rendezett konferencia délelőtti megnyitójáról, a bibliatanulmányról és azt az követő panelbeszélgetésről, illetve a délutáni úrvacsorás istentiszteletről felvétel is készült.
Videótár

JövőSzó: a fiatalok hangja

A Magyarországi Evangélikus Egyház új videósorozata
JövőSzó címmel indított új videósorozatot a Magyarországi Evangélikus Egyház. A projekt célja az új generáció tagjainak megszólítása, véleményük megismerése-meghallgatása. Az első epizód szereplői a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 11. a osztályának tagjai. Luther Márton életútjának azon epizódja alapján beszélgetett vel...
Hogy működik egy evangélikus diakóniai intézmény? Mit jelent segítő kezet nyújtani akár a legkilátástalanabb helyzetben lévőknek is? Az evangélikus egyház a diakóniai munkán és az itt szolgálatot végzőkön keresztül erőteljesen jelen van társadalmunkban, sokan azonban keveset tudnak erről a területről. Herkelyné Melinda, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat (Sarepta) vezető ápolója a rá...
Hogyan működik egy evangélikus gyülekezet? Mit is csinál pontosan egy evangélikus lelkész? Milyen kérdésekre, problémákra adhat választ egy gyülekezet közössége? Keczkó Szilvia, a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség lelkészének mindennapjai a gyülekezetért és közösségért végzett munkával telnek.
Istennek hála május 2-án, vasárnap immár személyes találkozásokkal is tarthatunk istentiszteleteket evangélikus templomainkban.
Húsz évvel ezelőtt a Duna Televízió stábja is forgatott az Ökumenikus Charta aláírásakor. Ezt a felvételt ajánljuk most olvasóink figyelmébe. 
Fót – A passióolvasás énekverses rendjének énekeit (Evangélikus Énekeskönyv, K rend) kisfilmeken tették elérhetővé az Evangélikus Kántorképző Intézet munkatársai.