Skip to main content

Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ

Beszámoló

Szerteágazó szolgálatok a segítés jegyében

Diakóniai konferenciát tartottak Balatonszárszón
A balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Központ adott otthont május 27–28-án annak a tanácskozásnak, amelyen magyarországi evangélikus diakóniai intézmények felső- és középvezetői vettek részt, osztották meg egymással tapasztalataikat.
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói közös programokat szerveznek, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja.
A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai együtt tanulnak a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakóival. A Nyugat.hu riportja.
Rövid hírek

Országos elismerést kapott Habda Veronika

A kitüntetett a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ munkatársa
„A halmozottan fogyatékkal élőkkel másképp kell szót érteni, de folyamatos odafigyeléssel, egyéni bánásmóddal őket is lehet koordinálni, épp úgy, mint egy egészséges gyermeket” – nyilatkozta Habda Veronika, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ részlegvezető-­helyettes szakápolója, aki a szociális munka napja alkalmából két másik szakdolgozó mellett kapott elismerést. Habda Veronika ...
Rövid hírek

„Kezemet nyújtom feléd”

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ lakóját is díjazták
Díjat kapott a Belügyminisztériumtól Nyers Zsuzsa, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ lakója, aki a Kezemet nyújtom feléd című festményét küldte be a „Tudom, hogy van jogom! Színes hétköznapok” című ellátottjogi pályázatra. A szakmai zsűri döntése alapján a beküldött 500 pályamű közül 42 alkotás részesült díjazásban, az elismerések ünnepélyes átadására november 14-én került sor a Belü...
Itthon

Védenek, óvnak, szeretnek

A Mózeskosár hálózat nevelőszülőinek munkáját ismerték el
Ötéves idén a szombathelyi központú Mózeskosár Evangélikus Nevelőszülői Hálózat: a november 13-i, hétfői ünnepségén – melyet Gregersen-Labossa György, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai bizottságának elnöke egyháztörténeti jelentőségűnek nevezett – a kezdetektől itt dolgozó nevelőszülőket méltatták – írja tudósításában a savariaforum.hu oldal. A családias összejövetelen a legkisebb, p...
Itthon

Kenutúrától az emberhalászatig

Fókuszban a teremtésvédelem evangélikus közösségeinkben
Idén szeptember 24. és október 1. között tizenötödik alkalommal ünnepelhették a teremtés hetét a magyarországi keresztény közösségek. Áradtak a teremtés heti tematikához kapcsolódó híradások a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoportjához is. És persze az igei tematikához (Ám 5,24) kapcsolódva áradt a víz is a teremtett világ védelmére fókuszáló héten – hol keresztel...
A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány huszonötödik évfordulója kapcsán tartott szakmai konferenciát az egyházközség gyülekezeti termében szerdán. Hutflesz Mihály, az alapítvány elnöke a szervezet eddigi működéséről, főbb mérföldköveiről és terveiről is beszélt a Vaol.hu hírportálnak.
Az ágfalvi Pszichiátriai Betegek Otthona is olyan intézmény, ami ritkán szerepel a hírekben, pedig a többszöri fenntartóváltás után évek óta a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ telephelyeként működő intézményben közel száznegyvenen élnek. Egy részük itt jár köztünk, csak nem ismerjük fel őket.
Itthon

A hajléktalanellátás is az irgalmasság szolgálata

Harmadik üteménél tart a Johanneum bővítése Szombathelyen
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ bővítéséért, korszerűsítéséért adtak hálát december 1-jén. Az átalakítás második ütemének eredményeként a korábbi hajléktalanotthon lakói költöztek be a Johanneum egyik felújított épületszárnyába. A jelenleg is zajló beruházás összköltsége meghaladja a kilencszázmillió forintot.
Itthon

Tető alatt az épület

Rohamléptekben halad a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ kapacitásbővítése
Helyszínbejárással egybekötött sajtónyilvános eseményen számolt be április 5-én Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője arról, hol tart jelenleg a központ diakóniai kapacitásbővítési beruházásának első üteme. A projektnek köszönhetően az intézményben élő ötven fogyatékos lakó európai színvonalú, új épületszárnyba költözhet.
Itthon

Erős vár Szombathelyen az evangélikus egyház

Faipari cég is támogatja a diakóniai központ bővülését
Mintegy nyolcvanötmillió forintnyi céltámogatással segíti a FALCO Zrt. a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ bővítését. Az erről szóló támogatási szerződést szeptember 27-én írták alá a felek a szombathelyi gyülekezet nagytermében. Az eseményen az egyházi, a forprofit és a nonprofit szféra példamutató összefogását emelték ki a köszöntőkben.
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2021. augusztus 2-ai rendkívüli közgyűlésén a képviselők – két tartózkodás – mellett megszavazták a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kötendő együttműködési megállapodásról szóló előterjesztést.