Skip to main content

Szolnoki Evangélikus Egyházközség

Riport

Családok a gyülekezet kötelékében

Láthatóan evangélikus városépítők Szolnokon
„Hogyan válhatnak olyan emberekké gyermekeink, akik nem pusztán sodródnak, hanem karakteresen hívő keresztyén emberként megállják a helyüket, sőt aktívan, kezdeményező módon alakítani is tudják világunkat az evangéliummal?” – tette fel a kérdést Győri Péter Benjámin, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség lelkésze a gyülekezetükben évente két alkalommal megrendezett szülői nap hívogató szövegében....
Itthon

Összekapcsolni az embereket Istennel és egymással

Átadták a szolnoki gyülekezet közösségi házát
Birtokba vehette újonnan épült úgynevezett adapterházát, és felújított templomáért is hálát adhatott október 16-án a szolnoki evangélikus gyülekezet. Az ünnepi istentisztelet liturgiai és igei szolgálatát Fabiny Tamás, az Északi Egyházkerület püspöke, Győri Péter Benjámin esperes, helyi lelkész, valamint nagybátyja, Győri János Sámuel nyugalmazott lelkész végezte. Az alkalom meghívóján Ézsaiás ...
Ifjúság

Tanyasi Exatlontól a partitúráig

Ha nyár, akkor… tábor! 2.
Tombol a nyár, s bár a kánikula sokakat akár le is gyűrhetne, jócskán vannak, akik még a szünidő második felében is azon fáradoznak, hogy a vakációt töltő gyerekeknek és fiataloknak lelki útravalót, megerősítést, felfrissülést kínáljanak, és élményeket ajándékozzanak. Összeállításunkban újabb gyülekezeti vagy más szervezésű táborokról számolunk be.
Szolnok – Közösségi házzal bővült a szolnoki evangélikus templom. Az egyházközség 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi2020 Terület- és Tele­pülésfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázati kiíráson.
Szolnok – Közösségi házzal bővült a szolnoki evangélikus templom. Az egyházközség 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázati kiíráson.