Skip to main content

Szabó Miklós

A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai együtt tanulnak a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakóival. A Nyugat.hu riportja.
Itthon

Védenek, óvnak, szeretnek

A Mózeskosár hálózat nevelőszülőinek munkáját ismerték el
Ötéves idén a szombathelyi központú Mózeskosár Evangélikus Nevelőszülői Hálózat: a november 13-i, hétfői ünnepségén – melyet Gregersen-Labossa György, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai bizottságának elnöke egyháztörténeti jelentőségűnek nevezett – a kezdetektől itt dolgozó nevelőszülőket méltatták – írja tudósításában a savariaforum.hu oldal. A családias összejövetelen a legkisebb, p...
Az ágfalvi Pszichiátriai Betegek Otthona is olyan intézmény, ami ritkán szerepel a hírekben, pedig a többszöri fenntartóváltás után évek óta a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ telephelyeként működő intézményben közel száznegyvenen élnek. Egy részük itt jár köztünk, csak nem ismerjük fel őket.
Itthon

Tető alatt az épület

Rohamléptekben halad a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ kapacitásbővítése
Helyszínbejárással egybekötött sajtónyilvános eseményen számolt be április 5-én Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője arról, hol tart jelenleg a központ diakóniai kapacitásbővítési beruházásának első üteme. A projektnek köszönhetően az intézményben élő ötven fogyatékos lakó európai színvonalú, új épületszárnyba költözhet.
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2021. augusztus 2-ai rendkívüli közgyűlésén a képviselők – két tartózkodás – mellett megszavazták a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kötendő együttműködési megállapodásról szóló előterjesztést.